cover image
Egyéb

Szigorú protokoll mellett női- és férfiválogatottunk is elkezdi az edzéseket!

2020. április 28. 12:08

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke bejelentette, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kijelölt és velük egyeztetett létesítményben, a Császár-Komjádi Uszodában kezdődhetnek a legjobbak edzései.

„A mai napon a felnőtt női-, holnap a felnőtt férfiválogatott megkezdi a munkát a Császár-Komjádi Uszodában. Mindezt természetesen komoly intézkedések előzték meg, hiszen az EMMI által kijelölt és velük egyeztetett létesítményt komoly egészségügyi protokoll mentén szabad csak használni” – fogalmazott Vári Attila, aki alábbi videónkban bővebben is kitért a döntést hátterére, a közeljövő várható fejleményeire.

 
14mtke.jpg „Négy-öt hét telt el amióta lezajlottak az utolsó bajnoki mérkőzések, azóta sok kerettag nem jutott vizes edzéslehetőséghez, amit számukra mindenképpen szerettünk volna megoldani, hogy ne maradjon ki túl hosszú víz nélküli időszak – fogalmazott Märcz Tamás, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya. – Az elmúlt napokban kialakítottunk egy megfelelő protokollt, amelyek az edzésekre és az edzéskörülményekre vonatkoznak, és azokat szigorúan betartjuk a keretedzések alatt. Klubedzőkkel és klubvezetőkkel is egyeztettem az elmúlt napokban, hogyan folynak majd a válogatott kerettagok számára az edzések. Minden kerettag számára az elkövetkező időszakban megkezdődik, illetve folytatódik a vizes munka és nem csak szárazföldi munkát tudnak majd végezni. Fontos elmondanom, hogy a játékosok saját döntésük alapján vállalták az edzéseket. Jelenleg továbbra is várakozó állásponton vagyunk, hogy ez a mostani időszak meddig tart, hiszen csak május 11-én dönt az elnökség arról, miként folytatódik majd a magyar bajnokság. Holnap fogjuk megkezdeni a munkát és addig folytatjuk, amíg a kerettagok számára a klubjuk nem tudja azt biztosítani, vagy ameddig azt szakmailag jónak látom.”

14birkeke.jpg „Nagy öröm, hogy az EMMI és a Magyar Vízilabda Szövetség erőfeszítésének hála hat és fél hét után vízi edzéseket tarthatunk – mondta Bíró Attila, női válogatottunk szövetségi kapitánya. – Stílusosan beköltöztünk az apácazárdába, a karanténba, hiszen a Császár Hotel korábban ilyen funkcióban működött. Itt alszunk, étkezünk, ezt a három hetet együtt töltjük. A körülmények kicsit spártaiak, de ez nem hogy árt, egyenesen jót tesz a csapatnak, igazi összekovácsoló ereje van. Ki kell emelni, hogy a játékosok és a stábtagok is két negatív teszttel jöhettek csak. A szárazföldi edzéseink az uszoda három területén kiscsoportokban zajlanak, a vízi edzésekbe értelemszerűen óvatosan vágtunk bele. A mini állóképesség, a lábtempó visszahozása a cél, avagy a mínuszból legalább a pozitív tartományba visszahozni a játékosok vízben érzetét. A jövő héten kicsit taktikázunk is, majd utána játszunk is egymás között. Az olimpiára készülő keretből hiányzik Gyöngyössy Anikó, akinek három hete dr. Pavlik Attila megműtötte a vállát, erre most volt lehetőség. Centerünk mellett nincs most velünk a keret két érettségire készülő játékosa, Rybanska Natasa és Faragó Kamilla, a többiek egytől egyig a fedélzeten.”
 
watch?v=X50sk6xqnFg  
 
Vízilabda hírek
vári attila