A főszponzor szerint teljesítette a megállapodásban foglaltakat az OSC felé

2020. április 14. 18:30

A névadó főszponzor A-Híd Zrt. a megkötött támogatási megállapodást teljesítette, de a következő szezonra azt nem hosszabbította meg az OSC Újbuda vízilabdacsapatával - áll a cégcsoportnak kedden az MTI-hez és a Magyar Vízilabda Szövetséghez is eljuttatott, alább szöveghűen idézett közleményében.

„Az A-Híd Zrt. az elmúlt évtizedekben fontosnak tartotta, hogy támogassa és segítse Magyarországon az élsportot és ehhez kapcsolódóan a sportágak fejlődését népszerűsítését. Tette mindezt azért, mert a vállalat menedzsmentje és tulajdonosai azt vallják, hogy a következetes és kitartó munkának, a tényleges teljesítménynek értékteremtő hatása van. A sportban megszerzett tapasztalatot, munkabírást, céltudatosságot visszük magunkkal és a környezetünket is inspiráljuk a hozzáállásunkkal, munkamorálunkkal. Legyen szó akár kajak-kenuról, vízilabdáról, öttusáról, vagy akár a szinkronúszásról.

A vízilabdában a 2000-es évek eleje óta vesz részt támogatóként a cégcsoport, 6 éve pedig az OSC névadó szponzora. A Nemzeti Sport április 9-én megjelent cikkében arról ad tájékoztatást, hogy az A-Híd Zrt. “bejelentette a stáb tagoknak és a játékosoknak, hogy a kialakult gazdasági helyzetre való tekintettel nem tudja tovább támogatni a klubot”. Ilyen bejelentés nem történt, az A-Híd vezetése nem állt közvetlen szerződéses viszonyban sem a stáb tagokkal, sem pedig a játékosokkal, csak a klubbal.

Az OSC-vel kötött támogatási megállapodást a cég teljesítette, azonban a következő bajnoki évadra azt meghosszabbítani nem kívánja - erről informálta a klub vezetését március elején. A csapattal kapcsolatos további, erre az idényre vonatkozó döntéseket a klub vezetői hozták meg, ebben a folyamatban az A-Híd vezetői és tulajdonosai nem vettek részt, ebbe beleszólásuk nem volt.

Az A-Híd Zrt. a jövőben is támogatni kívánja a vízilabda sportot Magyarországon. A menedzsment és a tulajdonosok felmérik és értékelik a jelenlegi helyzetet, arra törekednek, hogy a következő években felajánlott támogatás a legjobban szolgálja a sportág fejlődését.

Az OSC-vel közösen szép sikereket értünk el az elmúlt időszakban és erre büszkén tekintünk vissza. Az A-Híd vezetése további sok sikert kíván a klubnak!”FTC-Szolnok edzőmeccs, 2020.07.03. (Fotók: Stuber Sándor/vlv.hu)
OSC-FTC edzőmeccs, 2020.06.30. (Fotók: Stuber Sándor/vlv.hu)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok