Leimeter Dóra: profitálni fogunk az olimpia elhalasztásából

2020. március 31. 15:47

Az Európa-bajnoki bronzérmes játékos szerint női válogatottunk profitálni fog abból, hogy a tokiói olimpiát idén nyárról a jövő évre halasztották.

Fotók: MVLSZ

„Mindenféleképpen rossz hír, mert arra készültünk, hogy idén lesz az olimpia. Senkit nem érintett jól, de nem tudunk normálisan edzeni, és elég nehéz csak szárazföldön fenntartani a fizikumot” – nyilatkozta a BVSC-Zugló játékosa az M1 aktuális csatornán.

Balkezes játékosunk hangsúlyozta, a válogatott szempontjából azért jó, hogy végül a jövő évben rendezik az ötkarikás játékokat, mert sokkal többet tudnak együtt edzeni, csiszolni a taktikát, így sokkal jobb játékkapcsolatok alakulhatnak ki. „Nagyon jó formában volt a csapat, szerintem az olimpiai kvalifikációt is sikerrel vettük volna. Sokat tudunk erősödni, fejlődni, gyorsulni, úgyhogy mindenképpen profitálni fogunk az egy évből” – tette hozzá, majd elmondta, némileg könnyebb dolga van, mert vidéken lakik, kertes házban, tehát ha az időjárás engedi, az edzéseket is kint végzi a szabad levegőn. A válogatott keret tagjai az edzésprogramot négyfős csoportokban végzik videótelefon segítségével.

„Így legalább nem egyedül kell csinálni. Tudjuk egymást segíteni, motiválni és kapcsolatban maradunk egymással” – vélekedett. A csapat amíg nem dönt a FINA a halasztásról úgy készül, májusban lesz a selejtező, miként Bíró Attila, női válogatott szövetségi kapitány elmondta: „Nekünk egyelőre a legfontosabb az olimpiai selejtező sikeres megvívása. Tekintettel arra, hogy a Nemzetközi Úszószövetség az új időpontot május 17-24-ben határozta meg, úgy készülünk, ekkor kell majd játszanunk, ám nem lepődnénk meg azon, ha ez a dátum is tolódna.”Női OB I

DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels

2020. okt. 24. 17:00

Női OB I

UVSE Hunguest Hotels - FTC Telekom

2020. nov. 07. 16:45

Férfi OB I

A-Híd VasasPlaket - BVSC Zugló

2020. nov. 08. 16:30

Férfi OB I

FTC-Telekom - A-Híd VasasPlaket

2020. nov. 11. 19:00

E.ON OB I: ZF-Eger-BVSC-Zugló 6-11 (Fotók: Fehér Anna)
E.ON OB I: Eger-Vasas 6-8 (Fotók: Fehér Anna)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok