Olimpiai halasztás – Märcz Tamás és Bíró Attila reakciója

2020. március 24. 16:10

A két szövetségi kapitány egyetért abban, szomorú a halasztás, ám miután a legfontosabb az egészség, jó döntést hozott a NOB. Mindketten várják az új időpontot, időpontokat, ami után indulhat az újratervezés.

Mint beszámoltunk róla, Abe Sindzó, Japán miniszterelnöke és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke közös közleményben jelentették be, hogy a világon végigsöprő járvány miatt idén nem rendezik meg Tokióban a nyári olimpiát. Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke reakciója (mindezt itt olvashatja el) után nézzük, miként fogalmazott a biztos tokiói induló férfiválogatott, és a kvalifikáció előtt álló női válogatott szövetségi kapitánya.

Märcz Tamás (a férfiválogatott szövetségi kapitánya):

„Az elmúlt hetekben, napokban tapasztalt fejlemények után nem volt meglepő a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése, amely az olimpia elhalasztásáról szól. Alapesetben természetesen nagyon szerettük volna nyáron megméretni magunkat az olimpián, sportszakmailag is jó időpontban lett volna, ám a sportszakmai szempontokat felülírja az egészségügyi helyzet. Mindannyiunk számára a legfontosabb az egészség, az, hogy egy ilyen nagyszabású eseményen mindenki biztonságban érezhesse magát. Most majd várjuk, hogy mi lesz a tokiói olimpia új dátuma - ha ez megvan, akkor kezdődik az újratervezés. Ahogy hallatszik, minden bizonnyal 2021 nyarára tolódik az esemény, ami olyan szempontból rossz, hogy így ez a nyár válogatott esemény nélkül zárulhat. Hogy milyen tevékenységek lesznek majd ezen a nyáron, egy későbbi egyeztetés alapján dőlhet el, hiszen ne feledjük, rengeteg hazai és nemzetközi esemény lóg a levegőben.”

Bíró Attila (a női válogatott szövetségi kapitánya):

„Az olimpia elhalasztása logikus és helyes döntés, a legfontosabb az egészség, ez nem vitás. Ami sportszalmailag ránk vonatkozik: ha tudjuk majd az olimpia pontos dátumát, akkor lehet tervezni, ugyanakkor nekünk egyelőre a legfontosabb az olimpiai selejtező sikeres megvívása. Tekintettel arra, hogy a Nemzetközi Úszószövetség az új időpontot május 17-24-ben határozta meg, úgy készülünk, ekkor kell majd játszanunk, ám nem lepődnénk meg azon, ha az olimpia elhalasztása miatt ez a dátum is tolódna. Hozzáteszem, ez a bizonytalansági faktor talán a legnehezebb a lányok számára is. Pontos időpontok nélkül nehéz tervezni, de idővel kialakul minden. Ami a rosszban a pozitívumot jelenti, hogy fiatal a csapatunk, még egy év tapasztalatszerzés sokat segíthet – több meccs, nemzetközi torna, adott esetben világliga-döntő mind-mind a hasznunkra válhat. Kevés ilyen fejlődni képes csapat van a női mezőnyben, mint a miénk, szóval bármennyire szomorú az olimpia elhalasztása, akár még jól is kijöhetünk belőle.”BENU Férfi Magyar Kupa

Szolnoki Dózsa - PannErgy-Miskolc

2020. aug. 06. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

OSC ÚJBUDA - Honvéd

2020. aug. 06. 19:30

BENU Férfi Magyar Kupa

FTC-Telekom - BVSC-Zugló

2020. aug. 06. 20:45

BENU Férfi Magyar Kupa

A-Híd VasasPlaket - ZF-Eger

2020. aug. 07. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC Telekom - UVSE Hunguest Hotels

2020. aug. 11. 18:00

BENU Női Magyar Kupa

BVSC-Zugló - DUE-Maarsk Graphics

2020. aug. 11. 19:30

Szívós István Országos Gyermek Kupa Döntő, BVSC-Vasas (Fotó: Kovács Anikó)
MVLSZ-gála, 2020.08.04. (Fotók: Kovács Anikó/MVLSZ)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok