Hivatalos: elhalasztották a tokiói olimpiát

2020. március 24. 15:15

Abe Sinzo, Japán miniszterelnöke és Thomas Bach a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke közös közleményben jelentették be, hogy a világon végigsöprő járvány miatt idén nem rendezik meg Tokióban a nyári olimpiát. Vári Attila, az MVLSZ elnöke teljes olimpiában bízik.

A NOB hivatalos közleménye szerint Thomas Bach és Abe Sindzó kedden reggel konferencia-beszélgetést tartott, amelyen a koronavírus-járvány miatt folyamatosan változó helyzet és a nyári olimpia megrendezésének lehetőségeiről egyeztettek.

Ezen megbeszélésen – amelyen az olimpia szervezőbizottságának vezetői is részt vettek – úgy döntöttek, hogy „a jelenlegi körülmények és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által biztosított információk alapján az ötkarikás játékokat 2020 nyáráról áthelyezik egy későbbi időpontra, és nem később mint 2021 nyarán fogják megrendezni″ – áll a NOB honlapján megjelent közleményben.

Az nyilvánvaló, sok minden átíródik majd, egyúttal így megvan az esély arra, hogy minden kétely eloszoljon, és Tokió teljes olimpiát rendezhessen. Természetesen várjuk majd az új időpont kihirdetését, ami értelemszerűen alaposan befolyásolja a bajnokságok és az olimpiai felkészülés menetét. Mindenesetre a tagsággal, az elnökséggel elkezdünk dolgozni ezeken a kérdéseken, alaposan megvitatjuk az összes lehetőséget, és amint meglesz a hivatalos időpont, ahhoz mérten igazítjuk majd hozzá a különböző sorozataink rendszerét és válogatottjaink felkészülési mentetét” – fogalmazott a döntés kapcsán Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.
 Női OB I

DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels

2020. okt. 24. 17:00

Női OB I

UVSE Hunguest Hotels - FTC Telekom

2020. nov. 07. 16:45

Férfi OB I

A-Híd VasasPlaket - BVSC Zugló

2020. nov. 08. 16:30

Férfi OB I

FTC-Telekom - A-Híd VasasPlaket

2020. nov. 11. 19:30

Női OB I

FTC Telekom - DUE-Maarsk Graphics

2020. nov. 14. 19:30

E.ON OB I: ZF-Eger-FTC Telekom Waterpolo (Fotó: Fehér Anna)
E.ON OB I: ZF-Eger-BVSC-Zugló 6-11 (Fotók: Fehér Anna)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok