Egyéb

A Területi Igazgatóságok döntése!

2020. március 13. 14:15

A mai folyamatos telefonos egyeztetések alapján azok a Területi Igazgatóságok, akiknél tornarendszerben (egy napon egy csapat két mérkőzést játszik) zajlanak a mérkőzések, egyhangúlag az alábbi döntést hozták:


„A Csongárdi-, az Északi- és a Dunántúli Területi Igazgatóság a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet kormány által hozott szankcióit, az uszodafenntartó szervek döntéseit megvizsgálta és az alábbi egyhangú határozatot hozta:

A Dél-keleti, az Észak-keleti és DVL Bajnokságok fordulóit a helyzet normalizálódásáig határozatlan időre elhalasztja!

A döntés okai:
- Ezek a fordulók általában torna rendszerben, 4-5-6 csapat részvételével zajlanak, ahol minden résztvevő csapat két mérkőzést játszik. A mérkőzések között a „pihenő” csapatok az uszoda területén tartózkodnak, így ezek a rendezvények minden alkalommal súrolják, de sok esetben meghaladják a 100 főt, ami már a megrendezés tiltása alá esik.
- Az uszoda fenntartók egy jelentős része döntött úgy, hogy bezárja az uszodát. Ilyen esetben sem a fordulót nem tudja megrendezni az érintett csapat, de a legtöbb esetben edzéslehetőségük sincs. Több uszodában született olyan döntés, ami az edzéseket engedélyezi, de a rendezvények lebonyolítását nem.

Az elhalasztott fordulók pótlásáról az illetékes Területi Igazgatóságok fognak dönteni.”

Kádár József - Dél-Keleti Területi Igazgató
Erdei János - Észak-Keleti Területi Igazgató
Lukács Gergely - Dunántúli Területi Igazgató

Vízilabda hírek
A Területi Igazgatóságok döntése!