cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Viszontagságos utazás után ötgólos francia győzelem

2020. február 11. 21:45

A franciák elleni világliga-selejtezőn nem találta a ritmust a fáradtan játszó csapatunk, 15-10-es vereséget szenvedett, csoportja második helyén végzett. Mindez azt jelenti, hogy a sorozat negyeddöntőjében a világbajnok olaszokkal csatázik majd idegenben.

A viharos nyugat-európai időjárási viszonyok hétfőn miatt Frankfurtban rekedt válogatottunk kedden végül Toulouse-ba repült, ahonnan mintegy négyórás buszút után érkezett meg a világliga-meccs helyszínére, Limoges-be. A viszontagságos utazás miatt kipihent csapatról nem beszélhettünk, hozzátéve, hogy miután a társaság hétfőn a ferihegyi repülőtéren találkozott, közös edzésekre sem volt lehetősége.
 
Nos, ezek után a masszív középcsapatnak számító, klubszinten is egyre markánsabb eredményeket felvonultató franciák úgy tűnt, mintha „életük meccsét" játszották volna, jól érezték, ezen a napos, ilyen előzmények után bizony elkaphatják az Európa-bajnokot, amely persze nem a legerősebb összeállításában érkezett - a mostani keretből hatan volta ott a felejthetetlen kontinensviadalon.
 
A csapatkapitány ezúttal Mezei Tamás volt, aki igyekezett összerántani az együttest, amely az első negyedet úgy veszített el 5-3-ra, hogy 2-1-re még vezetett, ám innen fordítottak a hazaiak, akik a dudaszó előtti centergóllal növelték kettőre az előnyüket, Vogel Soma nem tudott hárítani. Ez a találat jól mutatta a mentális és fizikai fáradtságot egyaránt...
 
Franciaország végig üzemi hőfokon pólózott, és ugyan a mieink - legfőképpen talán Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián és Pohl Zoltán - igyekeztek felpörögni, mindig becsúszott egy-két olyan hiba, ami megakadályozta az egyenlítést, vagy éppen a szoros eredményt. A gondok aztán a nagyszünet után csúcsosodtak ki, a Vukanics által irányított hazaiak minden lehetőséggel éltek, fokozatosan növelték előnyüket, hat góllal is vezettek, a mieink pedig talán lélekben is „elengedték" a meccset. A vége 15-10 lett oda, avagy Franciaország megnyerte a csoportot a magyar válogatott előtt. Mindez azt jelenti, hogy a márciusi, egymeccses negyeddöntőben Olaszország lesz idgenben Märcz Tamás együttesének az ellenfele.

Märcz Tamás: "Reménykedtem, hogy a körülmények ellenére is jó meccset tudunk játszani, de nem sikerült. A statisztikai adatok önmagukért beszélnek, kevés volt a védés, a labdaszerzés és a blokk, ezért veszítettünk viszonylag könnyedén. Akármihez nyúltunk, az nem sikerült, ebben benne volt a viszontagságos utazás is, de csalódott vagyok, mert többet ki lehetett volna hozni ebből a mérkőzésből. A kapott gólok száma egyáltalán nem elfogadható."

Férfi Világliga, európai selejtező
B-csoport, 3. forduló

Franciaország-Magyarország 15-10 (5-3, 3-3-3, 5-2, 2-2)
Gólszerzők: Izdinsky 3, Marzuki 2, Crousillat 2, Saudadier 2, Vernoux 2, Khasz 2, Caumette, Camarasa, ill. Erdélyi 2, Manhercz 2, Pohl 2, Nagy Á., Mezei, Kovács G., Jansik Sz.
 
A csoport végeredménye: 1. Franciaország 4, 2. Magyarország 3, 3. Oroszország 2
 
További eredmények
A-csoport:
 
Georgia-Görögország 7-19
A csoport végeredménye: 1. Olaszország 6, 2. Görögország 3, 3. Georgia 0
 
C-csoport: 
Horvátország-Hollandia 16-7
A csoport végeredménye: 1. Szerbia 6, 2. Horvátország 3, 3. Hollandia 0
 
D-csoport: 
Spanyolország-Montenegró 6-11
A csoport végeredménye: 1. Montenegró 6, 2. Spanyolország 3, 3. Ukrajna 0

A negyeddöntő (2020. március 17.) párosítása
Olaszország-Magyarország
Franciaország-Görögország
Szerbia-Spanyolország
Montenegró-Horvátország

A Szuperdöntő időpontja: 2020. június 23-28.
 
A férfiválogatott franciák elleni kerete
Kapusok: Kardos
 Gergely (Eger), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok:  Bedő Krisztián (Noisy de Sec, francia), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger),  Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (Szolnok)


 
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
világliga