cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Frankfurtban rekedt a válogatott, veszélyben a keddi meccs - FRISS: megtartják!

2020. február 10. 18:52

A viharos nyugat-európai időjárási viszonyok miatt Frankfurtban rekedt a magyar férfi vízilabda-válogatott, így kérdésessé vált a franciák elleni keddi világliga-selejtező megrendezése. De végül kedden útnak indult a csapat, így minden bizonnyal 20:30-tól megmérkőznek a felek.

A vlv.hu szakportál beszámolója szerint Märcz Tamás szövetségi kapitány Európa-bajnok együttese hétfő kora reggel indult el, s a német nagyvárosba még elért, de nem tudta folytatni az útját.
 
Az eredeti tervek szerint a gárda Frankfurtból Bordeaux-ba repült volna tovább, ahonnan busszal utazna Limoges-ba, a keddi összecsapás helyszínére, ám a járatát törölték.
A csapat jelenleg a légitársaság által biztosított szálláson tartózkodik, és kedd reggel utazhat tovább, azonban nem Bordeaux-ba, hanem Toulouse-ba, ahonnan mintegy négyórás buszút következik majd, így nemcsak a hétfő (ma) esti, hanem a kedd délelőtti edzés is kiesik.
„Eleve nem volt egyszerű jó megoldást találni Limoges megközelítésére. Azt gondolom, a legjobbat választottuk, de arra nem lehetett számítani, hogy a viharok miatt a légi közlekedést korlátozzák" - idézte a szaklap a szövetségi kapitányt.
 
Hozzátette, még egyáltalán nem biztos, hogy sikerül elindulniuk Frankfurtból, ez az időjárási helyzet függvénye lesz. A szakember megjegyezte, már tájékoztatták a nemzetközi szövetség (FINA) illetékeseit a kialakult helyzetről, a szervezet pedig úgy reagált, hogy lehet alternatív időpontja az összecsapásnak, ugyanakkor Märcz Tamás hangsúlyozta, „valamilyen úton-módon" mindenképpen szeretnék a kijelölt időpontban lejátszani a találkozót. Hozzáfűzte, a mérkőzés játékvezetői is hasonló problémával küzdenek, ezért az is megtörténhet, hogy a magyar csapat időben odaér, de a bírók nem.
 
A magyarok novemberben az oroszok legyőzésével kezdték a sorozatot, és ha most is nyernek, akkor csoportelsőként jutnak a márciusi negyeddöntőbe.
 
MTI

A férfiválogatott franciák elleni kerete
Kapusok: Kardos
 Gergely (Eger), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok:  Bedő Krisztián (Noisy de Sec, francia), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger),  Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (Szolnok)
 
Férfi Világliga, európai selejtező
A-csoport:
 Görögország, Olaszország, Georgia
B-csoport: Magyarország, Oroszország, Franciaország
C-csoport: Hollandia, Szerbia, Horvátország
D-csoport: Montenegró, Ukrajna, Spanyolország

A B-csoport programja
1. forduló, 2019. november 12.

Magyarország-Oroszország 14-6
2. forduló, 2019. december 17.
Oroszország-Franciaország 8-8 - ötméteresekkel 5-4
3. forduló, 2020. február 11.
Franciaország-Magyarország, 20:30

Negyeddöntő, 2020. március 17.
A1-B2, B1-A2, C1-D2, D1-C2

A Szuperdöntő időpontja: 2020. június 23-28.
 
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
világliga