cover image
Egyéb

Dunaújváros: él a remény az Euroligában!

2020. február 8. 18:14

A sérülések és betegségek miatt a nem a legerősebb újvárosiak a negyeddöntő első meccsén 11-11-es döntetlent harcoltak ki az orosz Uralochka ellen, így megmaradt az esélyük, hogy a március végi visszavágón teljes csapattal kiharcolják a négyes döntőbe jutást.

Finoman fogalmazva nem a legjobb passzban várta az Euroliga negyeddöntőjének első felvonását Mihók Attila csapata: Gurisatti Gréta ujja az Európa-bajnokság elődöntőjében sérült meg (Eb-bronzérmesünk már edz, de labdát még nem foghat – a remény él, hogy ott lehet majd az olimpiai selejtezőn), Vályi Vanda, Horváth Brigitta és Geraldine Mahieu is egész héten betegeskedett, kórházban is voltak. Ebből kiindulva a szakemberek a válogatottakkal felálló Uralochkát tartott az esélyesebbnek – nos, ehhez képest az újvárosiak nagy szívvel játszva megtartották esélyüket arra, hogy a 11-11-es döntetlen után ki-ki meccset vívhassanak majd másfél hónap múlva idegenben, remélhetőleg komplett összeállításban!

A francia center, Mahieu bombaformában játszott, de Garda Krisztina is zseniális volt (ők kett 9 gólt jegyeztek), rajtuk kívül azért Vályi is betalált kétszer. A szoros meccsen a harmadik negyedben vezetett először a vendég együttes, ám a Dunaújváros nem tört meg, és a végén a győzelemre is nagyobb esélye volt. A 11-11 tényleg jó kiinduló alap!
 
Női Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzések
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics-Dynamo Uralochka (orosz) 11-11 (2-2, 3-2, 3-5, 3-2)
Gólszerzők: Mahieu 5, Garda 4, Vályi V. 2, ill. Karimova 3, Bersneva 3, Panfilova 2, Zaplatina, Vorontsova, Popova
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
CN Sabadell (spanyol)-Ekipe Orizzonte (olasz) 12-13
Kinef Kirishi (orosz)-UZSC (holland) 20-6
Vouliagmeni NC (görög)-Olympiakosz Pireusz (görög) 8-10

A második mérkőzéseket 2020. március 28-án rendezik.

Vízilabda hírek
euroliga