cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Férfikeret a franciák ellen, hat Európa-bajnokkal

2020. február 8. 14:12

Märcz Tamás szövetségi kapitány kijelölte keretét a keddi, franciaországi világliga-selejtezőre - döntését betegségek is alaposan befolyásolták.

Két héttel a felejthetetlen Európa-bajnokság után ismét meccs vár férfiválogatottunkra: Märcz Tamás együttese a világliga európai selejtezőjének 3. fordulójában, Franciaországban ugrik medencébe.
 
„A helyzet nem egyszerű, nem ideális, de igyekezünk belőle kihozni a maximumot. A kerethirdetést betegségek is befolyásolták, ám az utazó csapattal kapcsolatban azt mondhatom, hogy nagy meglepetés nincs benne, minden játékos volt már keretedzésen, sőt minden játékos kapott már szerepet az általam irányított válogatottban. A francia válogatott otthonában biztosan nem lesz könnyű dolgunk, hiszen ellenfelünk a középmezőny markáns csapata, nem véletlen, hogy klubjai a nemzetközi porondon is figyelemreméltó eredményeket érnek el. Hétfőn, a repülőtéren találkozunk, majd a bordeaux-i megérkezést követően kétórás buszút vár ránk. Aznap lesz este egy edzésünk, majd a meccsnap délelőttjén egy másik, mindezek ellenére természetesen győzelmet várok" - fogalmazott a szövetségi kapitány.

(Nem elfelejteni: tekintettel az Európa-bajnokságot nyert férfiválogatottunk nagy népszerűségének, holnap rendhagyó közönségtalálkozót szervezünk! Február 9-én, vasárnap 10 órától a Duna Aréna tanácstermében bárki találkozhat az újdonsült Eb-aranyérmes csapat tagjaival, a szakmai stábbal! Ezen a találkozón lehetőség lesz közös fotókat készíteni velük, aláírásokat kérni tőlük!)
 
A férfiválogatott franciák elleni kerete
Kapusok
: Kardos Gergely (Eger), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok:  Bedő Krisztián (Noisy de Sec, francia), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger),  Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (Szolnok)
 
Férfi Világliga, európai selejtező
A-csoport:
 Görögország, Olaszország, Georgia
B-csoport: Magyarország, Oroszország, Franciaország
C-csoport: Hollandia, Szerbia, Horvátország
D-csoport: Montenegró, Ukrajna, Spanyolország

A B-csoport programja
1. forduló, 2019. november 12.
Magyarország-Oroszország 14-6
2. forduló, 2019. december 17.
Oroszország-Franciaország 8-8 - ötméteresekkel 5-4
3. forduló, 2020. február 11.
Franciaország-Magyarország, 17:00

Negyeddöntő, 2020. március 17.
A1-B2, B1-A2, C1-D2, D1-C2
A Szuperdöntő időpontja: 2020. június 23-28.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
világliga