cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Eb 2020: megvan az elődöntő - a spanyolok ellen a fináléért

2020. január 21. 19:56

A Bíró Attila irányította válogatottunk a negyeddöntőben 16-3-ra győzte le Franciaországot. Folytatás csütörtökön az elődöntőben 19 órától (!!!) Spanyolország ellen.

Tekintettel arra, hogy az érzéseket előszeretettel hasonlítjuk női válogatottunk esetében a 2016-os, januári állapothoz, érdemes felidézni, hogy akkor, Belgrádban is Franciaország ellen vívta a negyeddöntőt az aranyérmes Bíró Attila-csapat. Akkor a háromgólos Keszthelyi Rita vezérletével 18-6-ra győztünk, és hittük, reméltük, sőt valljuk be, tudtuk, most  is csak a különbség lehet(ett) kérdéses.
 
Nos, ezúttal 13 lett közte.
 
„Nyilvánvalóan győzelmet várok a franciák ellen. Ugyanakkor ez már tétmeccs lesz, még ha a saját teljesítményünknek köszönhetően könnyebb ellenfelet is kaptunk a negyeddöntőben. Az első másodperctől kezdve meg kell mutatnunk ellenfelünknek, hogy mi hová soroljuk magunkat, biztos vagyok benne, hogy kellően feltüzelve kezdjük meg a szereplésünket az egyenes kieséses szakaszban. Máshogy ez nem is menne" - vezette fel a mecset Gurisatti Gréta, amit azért is idézünk fel, mert a kellően feltüzelve állapot valóban érezhető volt a társaságon, ám alkalmanként mintha némi görcsöt is okozott volna. Görcsöt, kis kapkodást, avagy a nagy akarásba bizony hibák csúsztak. Túlzottan megijedni ezúttal nem kellett persze, hiszen ennek ellenére is osztálykülönbség volt a felek között, az 5-2-es első negyedre 3-1-es másodikat tette rá a csapat (extraklasszisunk, Keszthelyi Rita triplája mellett Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, valamint az Eb-n eddig remeklő Illés Anna, Garda Krisztina, Leimeter Dóra trió lőtt gólt), mindazonáltal nyilvánvalóan az elődöntőre tekintve nézte mindenki a csatát.
hunfra2.JPG  
Tegyük hozzá, a franciák vízilabdázni jöttek a Duna Arénába, nem feltétlen az volt a céljuk, hogy „tönkretegyék" a meccset, hanem bátran vállalkoztak - ez eleinte be is jött nekik. Ami talán jól jött nekünk, hogy az ellenfél felettébb sokszor erőltette a kétcenteres játékot, ami kiváló felkészülést jelenthetett a mieinknek a spanyolok elleni összecsapásra. Merthogy Spanyolország a negyeddöntőben döcögős játékkal győztes le Görögországot. Ezen kívül Hollandia Szlovákiát ütötte ki, míg a rangadón Oroszország 13-7-re vert Olaszországot.
 
Visszatérve válogatottunkra: a második félidőben (amikor Kasó Orsolyát Gangl Edina váltotta a kapuban, aki nem kapott gólt) fizikális fölényét jól kihasználva határozottan védekezett, többször fordult le ellenfeléről, és erre alapozva növelte fokozatosan az előnyét. És halkan tegyük hozzá: könnyen elképzelhető, hogy bizonyos dolgokat szándékosan rejtegettünk, illetve bizonyos dolgokat szándékosan próbálgattunk... Vályi Vanda három gólnál járt, 13-3-ról kezdtük a záró etapot, amelyben Parkes Rebecca centergólja, majd egy 3-1-es lefordulás, a végén pedig Máté Zsuzsanna lövése jelentette a színt. A 16-3-as győzelem után jöhet csütörtökön a vb-ezüstérmes spanyolok elleni elődöntő!
hunfra3.JPG  
34. LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, DUNA ARÉNA
NŐK
NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG-FRANCIAORSZÁG 16-3 (5-2, 3-1, 5-0, 3-0)
Vezette: Dreval (orosz), Nicolosi (olasz)
 
Magyarország: Kasó - Máté 1, Gurisatti 1, Vályi 3, Parkes 1, Keszthelyi 4, Garda 1. Csere: Szilágyi 2, Illés 1, Leimeter 2, Gyöngyössy, Rybanska, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
Franciaország: Derenty - Millot 1, Guillet 2, Mahieu, Dhalluin, Deschampt, Daule. Csere: Bachelier, Bouloukbachi, Radosavljevic, Vernoux, Clerc.  Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo
  
További eredmények
A 11. HELYÉRT
Szerbia-Németország 11-11 - ötméteresekkel 2-4
A 9. HELYÉRT
Horvátország-Izrael 7-11
NEGYEDDÖNTŐ
Szlovákia-Hollandia 2-22
Oroszország-Olaszország 13-7
Görögország-Spanyolország 9-12

Következik
2020. január 23., csütörtök
AZ 5-8. HELYÉRT
14.30: Franciaország-Görögország
16.00: Olaszország-Szlovákia
ELŐDÖNTŐ
17.30: Oroszország-Hollandia (tv: M4 Sport)
19.00: MAGYARORSZÁG-Spanyolország (tv: M4 Sport)

Az EB TELJES MENETRENDJE, EREDMÉNYSORA - EZEN A LINKEN
 
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen
Vízilabda hírek
Női válogatott
eb 2020