cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Eb 2020: Jó úszóedzésnek megfelelt...

2020. január 19. 21:43

A Bíró Attila irányította női válogatottunk a 27-0-s, szerbek elleni meccs után már előretekint. Mostantól élesbe fordul minden: folytatás kedden a negyeddöntőben Franciaország ellen.

Mint beszámoltunk róla, utolsó csoportmeccsén női válogatottunk 27-0-ra győzte le Szerbiát. A csapat kedden 19 órától Franciaország ellen játszik elődöntőt.
 
 „A statisztika javítására, más jelentősége az edző és játékosok számára sem volt. A lányoktól csak annyit kértem, hogy lehetőleg ne sérüljenek meg és élvezzék a játékot. Nem lehetett sem taktikát gyakorolni, sem fizikai felkészülésre felhasználni a mérkőzést, mert ez a harminckét perc messze nem vett ki annyit a lányokból, mint a két nappal ezelőtti, görögök elleni mérkőzésen. Nem baj, hogy nekünk nincs szünnapunk, még egy ilyen mérkőzést játszva is jó, hogy edzésben maradunk. A franciák elleni negyeddöntő ennél azért nehezebb lesz, még ha mi is számítunk az esélyesnek. Természetesen azt a meccset még meg kell nyerni, de már az elődöntőre is előretekintünk. A negyeddöntő párosítását látva a holland és a magyar válogatottnak nem lehet gond a négy közé jutás" - értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány, aki komolyabban viszont még nem foglalkozik az elődöntővel (legalábbis nyilvánosan...), amelyben a spanyol-görög meccs győztese várhatna csapatára.
SRB-HUN-58.jpg  
Kollegája, Dragana Ivkovics így fogalmazott: „Magyarország az egyik aranyesélyes, sokkal erősebb nálunk, úgyhogy igyekeztünk a védekezésre fókuszálni, ami eleinte nem is ment olyan rosszul. De aztán elkezdtük üldözni, hogy végre betaláljunk, és ettől szétestünk. Nyilvánvalóan berezeltek néhányan, hiszen tizenhat-tizennyolc évesek is vannak a keretünkben, még sokat kell tanulniuk."
 
Gurisatti Gréta: „Ilyen ellenféllel szemben nehéz első másodperctől az utolsóig koncentrálni, ám ezúttal sikerült, a lefordulások, jó passzok szempontjából is jól teljesítettünk, minden akciót végigjátszottunk. Pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, remélem, ezt a jó védekezést át tudjuk menteni a továbbiakra is. Nem vetődött fel a szerb becsültgól, mert a magunk dolgával kell törődnünk, és helyzeteik se voltak, a vége felé már nem is támadtak. A levezetéssel elfelejtjük az eddigieket, mostantól a franciákra készülünk."
SRB-HUN-27.jpg  
Leimeter Dóra: „Jó úszóedzésnek megfelelt... A ziccerbefejezéseinket továbbvihetjük, illetve, ha ilyen keményen odaállunk minden ellenfelünknek, akkor kevés találatot fogunk kapni. Amíg a végén nem kerültem a kispadra, nem is tudtam a pontos eredményt, de a végén viccesen felvetődött, hogy lőjük meg, amit előző nap a fiúk... Van egy bő napunk felkészülni a negyeddöntőre: fizikailag sokkal jobbak vagyunk a franciáknál, ennek ki kell jönnie a meccsen."
SRB-HUN-51.jpg  
34. LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, DUNA ARÉNA
NŐK
CSOPORTKÖR, 5. forduló       
A-CSOPORT

SZERBIA-MAGYARORSZÁG 0-27 (0-5, 0-5, 0-9, 0-8)
Vezette: Blanchard (francia), Nicolosi (olasz)
 
Szerba: Lazics - Cegar, Pantovics, Josifovics, Mandics, Vukovics, Jakovijevics. Csere: Rudics, Miskovics, Gluscsevics, Ilics, Milicsevics, Travar (kapus). Szövetségi kapitány: Dragana Ivkovics
 
Magyarország: Gangl - Szilágyi 5, Gurisatti 7, Vályi 1, Parkes 3, Illés, Rybanska 2. Csere: Máté, Keszthelyi 4, Leimeter 1, Gyöngyössy 2, Garda 2, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
További eredmények
A-CSOPORT
Szlovákia-Horvátország 9-7
Görögország-Oroszország 7-12
A csoport végeredménye: 1. Magyarország 15, 2. Oroszország 12, 3. Görögország 9, 4. Szlovákia 6, 5. Horvátország 3, 6. Szerbia 0
B-CSOPORT
Franciaország-Olaszország 6-18
Németország-Izrael 3-10
Spanyolország-Hollandia 6-10
A csoport végeredménye: 1. Hollandia 15, 2. Spanyolország 12, 3. Olaszország 9, 4. Franciaország 6, 5. Izrael 3, 6. Németország 0
 
A negyeddöntő (kedd) párosítása
Magyarország-Franciaország
Oroszország-Olaszország
Görögország-Spanyolország
Szlovákia-Hollandia
  
Az EB TELJES MENETRENDJE, EREDMÉNYSORA - EZEN A LINKEN
 
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen

Vízilabda hírek
Női válogatott
eb 2020