cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Eb 2020: közvetlen negyeddöntőt ért a 26-0

2020. január 18. 20:01

A Märcz Tamás irányította férfiválogatottunknak a spanyolok győzelme után minimum húsz góllal kellett legyőzni Máltát a csoportelsőség érdekében – nos, 26 gólos győzelemmel érte ezt el. Így legközelebb szerdán játszik, az orosz-grúz találkozó győztesével.

„Nem történt tragédia, a torna tulajdonképpen most kezdődik számunkra igazán. Biztos vagyok abban, hogy a magyarok nyerik a csoportot."
 
David Martin, Spanyolország szövetségi kapitánya fogalmazott így azt követően, hogy csapata a délelőtt 10 órakor kezdődő mérkőzésen 17 góllal, 24-7-re győzte le Törökországot. Avagy úgy gondolta, a magyar válogatott este bizonyosan legyőzi annyival Máltát (20 góllal), ami elegendő lesz számára a csoportlesőség megszerzéséhez, a közvetlen negyeddöntőbe jutáshoz.
 
Természetesen Märcz Tamás is bízott ebben, mindazonáltal hangsúlyozta több szakemberrel egyetemben, hogy minden nem ígérkezik könnyű feladatnak. Nem feltétlen azért, mert az ellenfél erős lenne (bár három játékosa is az olasz bajnokságban szerepel), sokkal inkább azért, mert ilyen meccset játszani nem a leányálom kategória...
 
Nos, valóban nem volt az, ugyanakkor dicséret illeti a játékosokat, a szakmai stábot, mert sikerült végig fenntartani a koncentrációt, sikerült olyan védekezést bemutatni, amely ellen esélyük sem volt a máltaiaknak, nem hogy gólokat szerezni, kapura lőni sem.
_S8I0770.JPG  
Így a minden helyzetből kísérletező mieink sorra szerezték góljaikat, az első negyedben hatot, a másodikban hetet, így a nagyszünetre 13-0-nál jártunk. A 11. percben volt meg a fele - akkor csavart gólt centerből Varga Dénes.
 
A nagyszünetben kapust cserélt az ellenfél, de hiába - Alan Borg Cole sem járt jobban. Mezei Tamás a 23. percben lőtte a huszadikat. Tegyük hozzá, alkalomadtán már Nagy Viktornak is akadt dolga, ha éppen nem fejbe lőtték, akkor magabiztosan védett. A vége 26-0 lett, avagy azért az feltétlen bravúr, hogy kapott gól nélkül hoztunk le egy Eb-meccset. A csoportelsőség megvan, és így legközelebb szerdán játszik a csapat, a negyeddöntőben az orosz-grúz találkozó győztesével.
 
34. LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, DUNA ARÉNA
FÉRFIAK
CSOPORTKÖR, 3. forduló       

C-CSOPORT
MÁLTA-MAGYARORSZÁG 0-26 (0-6, 0-7, 0-8, 0-5)
Vezette:
Rakovics (szerb), Dutihl-Dumas (holland)
 
Málta: Kane - Gabaretta, M. Zammit, S. Camilleri, J. Camilleri, Cousin, Dino Zammit. Csere: Galea, Pace, Darren Zammit, Abela, Plumpton, Cole (kapus). Szövetségi kapitány: Karl Izzo
 
Magyarország: Nagy V. - Zalánki 7, Vámos 2, Pohl 3, Erdélyi 2, Varga D. 6, Hárai. Csere: Angyal 1, Manhercz 2, Hosnyánszky 1, Jansik Sz. 1, Mezei 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
További eredmények
A-CSOPORT

Szlovákia–Horvátország 4-16
Németország–Montenegró 3-10
A végeredmény: 1. Horvátország 9, 2. Montenegró 6, 3. Németország 3, 4. Szlovákia 0
B-CSOPORT
Románia–Oroszország 11-10
Szerbia–Hollandia 11-4
A végeredmény: 1. Szerbia 9, 2. Oroszország 3, 3. Románia 3, 4. Hollandia 3
C-CSOPORT
Törökország–Spanyolország 7-24
A végeredmény: 1. Magyarország 7, 2. Spanyolország 7, 3. Törökország 3, 4. Málta 0
D-CSOPORT
Franciaország–Görögország 10-12
Olaszország–Grúzia 18-6
A végeredmény: 1. Olaszország 9, 2. Görögország 6, 3. Grúzia 3, 4. Franciaország 0

Az EB TELJES MENETRENDJE, EREDMÉNYSORA - EZEN A LINKEN
 
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen


Vízilabda hírek
Férfi válogatott
eb 2020