cover image
Egyéb

Az FTC az Év csapata, Varga Zsolt az Év edzője címet kapta!

2020. január 16. 23:05

Megannyi sportoló várta már a január 16-át, hiszen ezen a napon adták át a Nemzeti Színházban a 2019-es év legjobb sportolóinak járó díjakat.

Az Év edzője az FTC vízilabdacsapatának Bajnokok Ligája-győztes trénere, Varga Zsolt lett. Jelölt volt még Danyi Gábor (Győr, női kézilabda) és Selmeci Attila (Milák Kristóf). A díjat Mocsai Lajos adta át.

Az elmúlt két évben az FTC vízilabdacsapata az olimpiai bajnok Varga Zsolt irányításával minden sorozatot megnyert, ahol csak elindult. Varga meglepő vallomás kíséretében vette át megérdemelt díját: „A pályafutásom elején volt egy pillanat, amikor abba akartam hagyni, ám egy mentorom azt mondta: próbáljam meg egyszerűsíteni a részleteket. Azóta eltelt sok év, de odáig jutottam az egyszerűsítésben, hogy egyetlen mondatban el tudom mondani edzői és életfilozófiámat: Nem érdekel, mitől nem működik, csak az érdekel, mitől működik!”

zsolt.jpgAz Év csapatának a FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapatát választották meg. Jelölt volt még a Győri Audi ETO KC (női kézilabda) és a női jégkorong-válogatott. A díjat Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, valamint Gergely István, a Budapesti Honvéd ügyvezető-elnöke adta át.
Vízilabda hírek
Év