Eb 2020: amit mindenki kiemelt - ez bizony remek meccs volt!

2020. január 16. 21:28

A Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk második meccsén 11-11-es döntetlent játszott Spanyolországgal. A főszereplők a sportág egyik pazar estéjeként említették a találkozót. Folytatás szombaton - a mieink 19 órától Málta ellen, tudva, mennyivel kellene nyerniük a csoportelsőséghez.

Fotók: Derencsényi István/MVLSZ

Mint beszámoltunk róla, hatalmas küzdelemben, telt ház előtt,. fantasztikus hangulatban játszva férfiválogatottunk 11-11-es döntetlent játszott a csoportrangadón Spanyolországgal, így a szombati utolsó forduló dönt arról, melyik csapat lesz a csoportelső.
 
„Remek mérkőzést játszottunk, ami szerintem nemcsak itt az uszodában, hanem a televíziót nézők számára is rendkívül élvezetes lehetett. Két jól vízilabdázó csapat volt ma a vízben, jól kezdtünk és a mérkőzés közepe is rendben volt, akár végig is vihettük volna ezt az egy-két gólos vezetést, de a spanyolok is gyorsan és agresszívan játszottak, nem érdemtelenül szereztek egy pontot" - értékelt a vegyes zónában Märcz Tamás, ugyanakkor kiemelte, hogy néhány játékos több fájó hibát is elkövetett, de összességében tetszett neki a csapat hozzáállása és teljesítménye.

„Most ez erre volt elég, de a világbajnoki ezüstérmesről beszélünk, amely a vb óta sokat fejlődött, ahogyan szerintem mi is, amire még szükségünk is lesz a tornán belül" - mondta a magyar kapitány. Vogel Somával kapcsolatban megjegyezte, elégedett volt a kapus teljesítményével, nem volt könnyű a választása, amely kicsit a meglepetés erejével is hatott.

A mieink szombaton Málta ellen zárják a csoportkört. A 19 órakor kezdődő összecsapáson már tudni lehet majd, milyen különbségű győzelemre lesz szüksége a csapatnak az első hely megszerzéséhez, a spanyolok ugyanis a játéknap nyitányán, délelőtt játszanak a törökökkel. „Nem játszottuk még ezt a műfajt. Nem könnyű kergetni egy áhított eredményt, hiszen a szembelévő csapat is szeretne jól teljesíteni, megmutatni magát egy Európa-bajnokságon. Extrát ugyanakkor szerintem nem kell kitalálni, egyszerűen jól kell játszani és akkor meglehet az óhajtott szám" - mondta ezzel kapcsolatban a kapitány
.
 Vogel Soma számára világeseményen először adatott meg, hogy nagy téttel bíró mérkőzésen kezdőként ugorhatott a medencébe. „Ma reggel tudtam meg, hogy én kezdek, nagyon örültem a lehetőségnek, bár nem mondom, hogy meglepett. Ezért vagyok itt, ha lehetőséget kapok készen kell álljak. Közepesen vagyok elégedett, az első félidőben talán többet tudtam hozzátenni, az utolsó negyedben kicsit széthullott a védekezésünk" - mondta a kapus.

A csapatkapitány Varga Dénes szerint színvonalas, jó mérkőzést játszottak, ugyanakkor komoly hiányérzet van benne. „A spanyoloknak volt két-három góljuk, amelyekhez mi segítettük hozzá őket, nekünk viszont nem voltak ilyen találataink, szóval a tizenegy gólunk bravúrosabb, mint az övék, ez nekem fáj" - mondta az olimpiai bajnok.
 
Blai Mallarach: „Tudtuk, hogy nehéz lesz az otthon játszó magyarok ellen, telt ház előtt. Döntő volt, hogy rossz kezdés után vissza tudtunk jönni a meccsbe, mert jobb lett a védekezésünk. Mindent egybevetve jó eredményt értünk el, még akkor is, ha kezünkben volt a győzelem lehetősége. Van még egy forduló, megpróbáljuk elérni a csoportgyőzelmet."
 
Felipe Perrone: „Ez egy csodálatos estéje volt a vízilabdának, telt ház előtt, egy hihetetlenül jó meccsen. Mindkét csapat sokmozgásos játékát élvezhették a nézők. Örülök, hogy jól ment a játék, itt volt az ideje."
 

34. LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, DUNA ARÉNA
FÉRFIAK
CSOPORTKÖR, 2. forduló       
C-CSOPORT

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 11-11 (4-2, 1-2, 3-4, 3-3)
Vezette: Alexandrescu (román), Zwart (holland)
 
Magyarország: Vogel - Zalánki 1, Vámos 3, Pohl 2, Erdélyi, Varga D. 1, Hárai 1. Csere: Angyal 1, Manhercz, Hosnyánszky 2, Jansik Sz., Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
Spanyolország: Lopez - Munarriz 1, De Toro, Larumbe 1, Fernandez 1, Perrone 4, Bustos. Csere: Granados 2, Sanahuja, Delgado 1, Tahull, Mallarach 1. Szövetségi kapitány: David Martin
 
További eredmények
A-CSOPORT
Németország-Szlovákia 8-5
Montenegró-Horvátország 10-11
B-CSOPORT
Románia-Szerbia 7-15
Oroszország-Hollandia 15-9
C-CSOPORT
Málta-Törökország 10-13
D-CSOPORT
Görögország-Grúzia 17-10
Franciaország-Olaszország 7-10
 
Következik                    
2020. január 18., szombat
CSOPORTKÖR, FÉRFIAK, 3. forduló
A-CSOPORT
16.00: 
Szlovákia-Horvátország
17.30: Németország-Montenegró
B-CSOPORT
11.30: Románia-Oroszország
20.30: Szerbia-Hollandia (Tv: M4 Sport)
C-CSOPORT
10.00:
 Törökország-Spanyolország
19.00: Málta-MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)
D-CSOPORT
13.00:
 Franciaország-Görögország
14.30: Olaszország-Grúzia
Az EB TELJES MENETRENDJE, EREDMÉNYSORA - EZEN A LINKEN
 
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen

Galéria

A többi képért kattintson a képre!EB 2020: HUN-ESP 11-11 - 2020.01.16. (Fotók: Derencsényi István)
EB 2020: HUN-RUS 9-8 - 2020.01.15. (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok