cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Eb 2020: „Előre nézünk, várjuk a folytatást!"

2020. január 13. 21:17

A Bíró Attila irányította válogatottunk a Szlovákia elleni mérkőzés után már teljes gőzzel a szerdai, Oroszország elleni rangadóra hangolnak. A kapitány és játékosainak nyilatkozatai.

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk második mérkőzésén 20-2-re győzte le Szlovákiát. Az összecsapás után Bíró Attila érthetően rövidre zárta: „Összességében elégedett vagyok, simán nyertünk, itt a lényeg az, hogy ne üljön le a csapat. Most azért lehetett látni, hogy kicsit lassabbak voltunk, mint tegnap, igaz, szárazföldön és vízben is dolgoztunk még ma délelőtt. Hosszú ideje az oroszok elleni mérkőzésre, illetve az Európa-bajnokság második hetére készülünk."
20200113_SVK-HUN-10.jpg  
Kollégája, Milan Henkrich így nyilatkozott: „Jóval kevésbé voltunk megilletődöttek, mint az első mérkőzésünkön, bátrabban belementünk a párharcokba is, ennek volt köszönhető, hogy lényegesen kevesebb gólt kaptunk, mint az oroszok ellen. Esélyünk persze nem lehetett a szoros eredményre, teljesen más szintet képvisel a két csapat, a magyarok a győzelemért játszanak, mi pedig tanulni érkeztünk Budapestre."
 Parkes Rebecca: „Nehéz fókuszálni az ilyen jellegű mérkőzéseken, koncentráltnak maradni négy negyeden át, hiszen már az elején nagy előnybe kerültünk. Azért szerintem összességében megoldottuk ezt a feladatot is, ahogy vasárnap a horvátok ellen. Szerdán az oroszok ellen kőkemény csata vár ránk, sok úszással, birkózással, az teljesen más intenzitású összecsapás lesz, mint az első kettő volt."
20200113_SVK-HUN-33.jpg  
Rybanska Natasa: „Érdekes volt a mérkőzés előtt számomra mindkét himnuszt hallgatni. Amúgy nem izgultam, hiszen tudtam, sokkal jobbak vagyunk. Gyakoroltunk, készültünk a szerdai mérkőzésre."
20200113_SVK-HUN-28.jpg  
Leimeter Dóra: „Megbeszéltük, hogy miben szeretnénk előrelépni a horvátok elleni meccshez képest, azt hiszem, sikerrel jártunk. Tudjuk, hogy ezekből a mérkőzésekből nehéz kiindulni, megtettük a magunkét, és már várjuk, hogy az oroszok ellen játszhassunk."
20200113_SVK-HUN-29.jpg  
Vályi Vanda: „Csak annyit adtunk ki magunkból, amennyi szükséges volt. Mindig csak a soron következő találkozóra koncentrálunk, eddig kettőből kettőt nyertünk meg, mostantól már az oroszok elleni mérkőzésre készülünk. Bevallhatjuk, az első sípszótól kezdve ezen a meccsen volt a hangsúly, bármennyire is próbálunk a jelenben maradni, a szerda kiemelten fontos."
20200113_SVK-HUN-54.jpg  
34. LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, DUNA ARÉNA
NŐK
CSOPORTKÖR, 2. forduló       
A-CSOPORT

SZLOVÁKIA-MAGYARORSZÁG 2-20 (1-5, 0-5, 1-4, 0-6)
Vezette: Korzyna (lengyel), Colombo (olasz)
 
Szlovákia: Horvathova - Kovacikova, Kurocova, Junasova, Peckova, Kolarova, Stankovianska 1. Csere: Garancovska, Sedlakova, Majlathova, Katlovska 1, Kissova. Szövetségi kapitány: Milan Henkrich
 
Magyarország: Kasó - Máté, Gurisatti 1, Vályi 1, Parkes 1, Keszthelyi 6, Garda 1. Csere: Szilágyi 2, Illés 1, Leimeter 3, Gyöngyössy 1, Rybanska 3, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
További eredmények
A-CSOPORT
Horvátország-Görögország 3-18
Oroszország-Szerbia 27-2
B-CSOPORT 
Németország-Hollandia 3-23
Izrael-Franciaország 6-10
Olaszország-Spanyolország 10-16
 
Következik
2020. január 15., szerda
CSOPORTKÖR, NŐK, 3. forduló
A-CSOPORT

14.30: Görögország-Szlovákia
16.00: Szerbia-Horvátország
19.00: MAGYARORSZÁG-Oroszország (Tv: M4 Sport)
B-CSOPORT
11.30: Franciaország-Németország
13.00: Spanyolország-Izrael
17.30: Hollandia-Olaszország (Tv: M4 Sport)

Az EB TELJES MENETRENDJE, EREDMÉNYSORA - EZEN A LINKEN
 
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
eb 2020