cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Eb 2020: „Túl a lámpalázon, a játékot élvezve, jó úton járva”

2020. január 12. 21:28

A horvátok elleni 25-6-os nyitányt követően Bíró Attila, Keszthelyi Rita, Gangl Edina, Leimeter Dóra és Illés Anna is elégedetten értékelt. Folytatás hétfőn 19 órától Szlovákia ellen.

Mint beszámoltunk róla, az Európa-bajnokság első napján a hölgyeké volt a főszerep (és így lesz a másodikon is). Női válogatottunk remek hangulatban 25-6-ra győzte le Horvátországot.
 
Az összecsapás után Bíró Attila szövetségi kapitány így értékelt: „Annak örülök, hogy mindenki gólt lőtt és túl vannak a lányok az első másfél negyedben érezhető lámpalázon. Volt egy kis pozitív stressz, ami remélhetőleg ezzel elmúlt, ezért is jó, hogy egy könnyebb ellenféllel kezdtünk. Nem volt olyan konkrét dolog, amit gyakoroltatni szerettem volna, sok ziccert akartam befejeztetni, mindenkivel gólt lövetni. Egy-egy taktikai elemet próbáltunk ki, de sokat nem akartunk."
 
A kérdésre, miszerint milyen állapotban van momentán a csapat, így válaszolt: „Ott tartunk, ahol ilyenkor kell, minden szempontból jónak tartom a helyzetet. Fizikálisan erősek vagyunk, a koncentráció és a mentális tényezők döntik el az oroszok és a görögök elleni két csoportrangadót. Nem is nézünk sokkal messzebbre, magunk között egyáltalán nem beszélünk még olimpiai kvalifikációról vagy éremszerzésről, egyelőre a szlovákokkal foglalkozunk, aztán pedig az oroszok ellen készülünk."
20200112_hun-cro-39.jpg  
Szóba került a hétfői, szlovákok elleni összecsapás is - Bíró Attila szerint: „Túl sok mindent akkor sem tudunk gyakorolni, mert hat a hat ellen keveset játszunk majd, valószínűleg sok lesz a lefordulás, még annál is többször fordulhatunk le, mint a horvátok ellen tettük. Hétfőn szárazföldi és vízi edzésünk is lesz, ami a meccs napján nem szokványos, de mi a szerdai, oroszok elleni meccsre készülünk igazán, éppen ezért hasznos lesz a kemény munka."
 
Kollegája, Marijo Caleta sejtette, mi vár csapatára: „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Szerettük volna húsz gól alatt tartani a különbséget, és bár másoknak ez biztosan soknak tűnik, mi örülünk, hogy sikerült, hiszen eddig sokkal többel kaptunk ki az erősebb ellenfelektől. Fiatal játékosok alkotják az együttest, ám már mégsem egészen tinédzserek, ennek is köszönhető, hogy kisebb különbségű vereséget szenvedtünk. Remélem, a szerbek és a szlovákok ellen jobbak játszunk, ők a mi szintünkön lévő ellenfelek."
20200112_hun-cro-36.jpg
Keszthelyi Rita: „Örülök az eredménynek, így kell elkezdeni egy ilyen versenyt, de természetesen vannak területek, ahol javítanunk kell. Ez nagyon fontos lesz majd Oroszország és Görögország ellen, különösen annak érdekében, hogy jobb helyzetben legyünk az Európa Bajnokság második hetére."
20200112_hun-cro-26.jpg  
Gangl Edina: „Ezek a mérkőzések talán azért hasznosak, mert tudjuk tesztelni a különböző játékrendszereket, erősíteni a játékos-kapcsolatokat. És meg kell említeni a szurkolók által teremtett fantasztikus hangulatot is."
20200112_hun-cro-61.jpg  
Leimeter Dóra: „Az elején azért meg voltunk illetődve, sokszor kicsúszott a labda a kezünkből, voltak rossz lövéseink, de a két könnyű mérkőzéssel jól fel tudjuk magunkat építeni szerdára. A mérkőzés arra volt jó, hogy mindenki megtapasztalja a miliőt, felmérje a körülményeket, például mikor érkezzünk meg a bemelegítésre, milyen a bemutatás és a közönség. Jó, hogy két könnyebb meccsel kezdtünk, önbizalomnövelőnek kell használni őket."
20200112_hun-cro-67.jpg  
Illés Anna: „Még edzésben vagyunk, nem kezdtünk el visszavenni a tréningekből, hiszen a legfontosabb mérkőzések egyike a szerdai, oroszok elleni lesz. Arra volt jó ez a meccs, hogy még előtte, reggel is keményen tudtunk edzeni, hétfőn is kondizunk. Szeretek itthon játszani, nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan jönnek ki, hiszen ez nem volt annyira izgalmas mérkőzés."

34. LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, DUNA ARÉNA
NŐK
CSOPORTKÖR, 1. forduló
A-CSOPORT

MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 25-6 (5-1, 7-2, 7-1, 6-2)
Vezette: Turkkan (török), Mauss (német)
 
Magyarország: Gangl - Máté 2, Gurisatti 3, Vályi 2, Parkes 4, Keszthelyi 5, Garda 2. Csere: Szilágyi 3, Illés 1, Leimeter 1, Gyöngyössy 1, Rybanska 1, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
Horvátország: Ratkovic - Miljkovic 2, Carevic, Lordan, Skelin 1, D. Butic 2, I. Butic 1. Csere: Miroslavic, Topic, Bukic, Barisic, Bozan, Trojan (kapus). Szövetségi kapitány: Mario Caleta
 
További eredmények
A-CSOPORT
Szlovákia-Oroszország 2-31
Görögország-Szerbia 26-7
B-CSOPORT 
Franciaország-Spanyolország 6-15
Németország-Olaszország 4-13
Hollandia-Izrael 22-3
 
Következik
2020. január 13., hétfő
CSOPORTKÖR, NŐK, 2. forduló
A-CSOPORT

Január 13., hétfő
13.00: 
Horvátország-Görögország
14.30: Oroszország-Szerbia
19.00: Szlovákia-MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)
B-CSOPORT 

Január 13., hétfő
11.30: 
Németország-Hollandia
16.00: Izrael-Franciaország
17.30: Olaszország-Spanyolország (Tv: M4 Sport)

Az EB TELJES MENETRENDJE, EREDMÉNYSORA - EZEN A LINKEN
 
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen
Vízilabda hírek
Női válogatott