cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Eb 2020: 25 góllal kezdett női válogatottunk

2020. január 12. 20:23

A Bíró Attila irányította csapat a kapitány kérésének megfelelően élvezte a mérkőzést, 25-6-ra győzte le Horvátországot. Folytatás hétfőn 19 órától Szlovákia ellen.

„A házigazda Magyar Vízilabda Szövetség nevében szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önöket a 34. LEN Vízilabda Európa-bajnokság ünnepélyes megnyitóján! Óriási öröm és büszkeség számunkra, hogy az európai szövetségnek és Magyarország Kormányának is köszönhetően e patinás és nívós világesemény házigazdái lehetünk, itt Budapesten. Abban a városban, amelyből az Európa-bajnoki sorozat is útjára indult 1926-ban, és ahol immár ötödször mérik össze erejüket a kontinens legkiválóbb pólónemzetei. Ennél nagyobb elköteleződést és szeretetet aligha mutathatna hazánk a sportág iránt, és hiszem, hogy a mostani rendezvény ismét hozzájárul majd a vízilabda népszerűsítéséhez.  További büszkeségünk, hogy a mai nap nemcsak a férfi és női felnőtt Eb, hanem egy 2020-as nagy sorozat nyitányát is jelenti, hiszen az idén Magyarország az összes vizes kontinensviadalt megrendezheti. E csodálatos helyszín, a Duna Aréna a világ egyik legszebb és legmodernebb uszodájaként immár a LEN Férfi Bajnokok Ligája, illetve férfi és női világliga-találkozók otthonaként is bizonyította, hogy a világ egyik legmodernebb komplexuma. Most pedig az öreg kontinens legjobb 12 női és 16 férfiválogatottja küzd majd meg itt egymással.
Fotó: MTI

Fotó: MTI

Ráadásul a tét sem kicsi, hiszen az aranyérmeken túl olimpiai kvóták is szerezhetőek Budapesten - így biztos vagyok benne, hogy felejthetetlen küzdelmek szemtanúi lehetünk.  Bízom abban, hogy ez a nemzetközi vizes megmérettetés mind a legsikeresebb magyar csapatsportágnak, mind Magyarországnak újabb elismerést hoz. Valamennyi résztvevő női és férfiválogatottnak sportszerű küzdelmet és minél jobb eredményt, a közönségnek pedig jó szurkolást kívánok!" - nyitotta meg a 34. LEN Európa-bajnokságot a mieink összecsapása előtt Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki után szintén beszédet mondott dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, és Paolo Barelli, az Európai Úszószövetség (LEN) elnöke.
 
Mindezt megelőzte öt mérkőzés: a várakozásoknak megfelelően magabiztosan győzött a csoportunkban Oroszország és Görögország, valamint a B-csoportban Spanyolország, Olaszország és Hollandia.
20200112_hun-cro-17.jpg  
A legjobb hangulat természetesen a magyar válogatott meccsére alakult ki a Duna Arénába, köszönhetően a szép számmal érkező szurkolóknak, közöttük a csapat hűséges és hangos táborának, a Carpathian Brigade csoportnak.
20200112_hun-cro-7.jpg  
„Legyen ez a meccs örömünnep!" - fogalmazta meg kívánságát a kezdés előtt Bíró Attila, utalva elsősorban arra, hogy az első összecsapáson legyen a hangsúly a játék örömén, a hangulaton, élvezze mindenki, hogy hazai világversenyen ugorhatott medencébe.
20200112_hun-cro-27.jpg  
Jelentjük, az óhaj teljesült. Már az első félidőben a mosoly jellemezte játékosaink arcát - a 12-3-as részeredmény okán is joggal. Keszthelyi Rita már ekkor ötnél járt, két csodás centergólnak tapsolhattunk Parkes Rebecca megmozdulásai után, de ki kell emelni Szilágyi Dorottya pazar egy az egyezését előbb a védője, majd a kapus ellen. Ha már fára lőtte a büntetőt, ugye...
 
Egyértelműen dominálta válogatottunk a meccset, a három zsinórban kihagyott fór is belefért ezen a találkozón. Főként, hogy Máté Zsuzsanna, Illés Anna és Garda Krisztina is kíméletlenül pontos volt.
20200112_hun-cro-48.jpg  
Fordulás után Gangl Edina helyére Kasó Orsolya érkezett, ezen kívül sok minden nem változott. Gyöngyössy Anikó centergólja után volt először közte tíz (13-3), szólt a „Hajrá, magyarok!", a lányok pedig mentek, tették a dolgukat. Miután a harmadik negyedben aztán Rybanksa Natasa, Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra is gólt jegyzett, már csupán Vályi Vanda neve mellett nem szerepelt találata a mezőnyjátékosaink közül. A dunaújvárosiak pólósa a záró menetben duplával „pótolta" ezt, mosolygott mindenki, elégedetten zárhattuk a nyitó napot. Következhet hétfőn 19 órától Szlovákia, kvázi a bemelegítés a szerdai, oroszok elleni rangadóra.  
 
34. LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, DUNA ARÉNA
NŐK
CSOPORTKÖR, 1. forduló
A-CSOPORT


MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 25-6 (5-1, 7-2, 7-1, 6-2)
Vezette: Turkkan (török), Mauss (német)
 
Magyarország: Gangl - Máté 2, Gurisatti 3, Vályi 2, Parkes 4, Keszthelyi 5, Garda 2. Csere: Szilágyi 3, Illés 1, Leimeter 1, Gyöngyössy 1, Rybanska 1, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
Horvátország: Ratkovic - Miljkovic 2, Carevic, Lordan, Skelin 1, D. Butic 2, I. Butic 1. Csere: Miroslavic, Topic, Bukic, Barisic, Bozan, Trojan (kapus). Szövetségi kapitány: Marijo Caleta

További eredmények
A-CSOPORT
Szlovákia-Oroszország 2-31
Görögország-Szerbia 26-7
B-CSOPORT 
Franciaország-Spanyolország 6-15
Németország-Olaszország 4-13
Hollandia-Izrael 22-3
 
Következik
2020. január 13., hétfő
CSOPORTKÖR, NŐK, 2. forduló
A-CSOPORT

Január 13., hétfő
13.00: 
Horvátország-Görögország
14.30: Oroszország-Szerbia
19.00: Szlovákia-MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)
B-CSOPORT 

Január 13., hétfő
11.30: 
Németország-Hollandia
16.00: Izrael-Franciaország
17.30: Olaszország-Spanyolország (Tv: M4 Sport)

Az EB TELJES MENETRENDJE, EREDMÉNYSORA - EZEN A LINKEN
 
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen
 
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
2020-21 up-bajnokságok
eb