cover image
Egyéb

Idén nyáron is lesz nyári vízilabda-tábor Kaliforniában

2020. január 11. 13:14

Hamarosan lezárul az USA H2O POLO szervezésében a 2020-as évi amerikai nyári vízilabda program regisztrációs időszaka. Idén is, mint ahogy azt az elmúlt évek során már megszokhattuk, egy korlátozott létszámú csoport részt vehet a dél-kaliforniai nyári tornákon.

A magyar sportolók amerikai csapattársuknál lakhatnak, a legjobb amerikai klubok valamelyikénél játszhatnak, tökéletesíthetik nyelvtudásukat, életre szóló barátságokat köthetnek, és felejthetetlen kalandokban vehetnek részt. Arra bíztatunk mindenkit, aki érdeklődik a program iránt, hogy - a közelgő határidő miatt - mielőbb vegye fel a kapcsolatot a program szervezőivel! Elérhetőségünk: Póka Sándor, 0620/5355534, sandorpoka@yahoo.com,
Veres Gabriella, 0620/4189494, gabi.veres25@yahoo.com,
www.facebook.com/h2o-polo-usa
 
A tavalyi csapatban résztvevő gyerekektől és szüleiktől kapott élménybeszámolókból szemezgettünk, kedvcsinálóként. Íme:
 
Helga (Juhász Merse édesanyja):
usa1.jpg „Nagyon sok kétség közepette hoztuk meg a döntést, hogy a gyerek mehet az USA-ba. Talán az életünk egyik legjobb döntése volt. Már az első néhány nap után levelet kaptam a vendéglátó anyukától „Merse update" címmel. Azon kívül, hogy megírta, hogy minden ok, ódákat zengett a gyerekről. Majd a levelet követték, fotók, videók és újabb levelek a csapattársak szüleitől. A fiamból szupersztár lett, amit mindenki tudatni akart velem, amihez mindenkinek gratulálnia kellett. Bakersfield amerikai viszonylatban egy kis város, aminek nagyon összetartó a közössége. Ahogy teltek a napok, Merse egyre inkább beleolvadt ebbe a közösségbe. Napi szinten volt sikerélménye, az edzők, a csapattársak és azok szülei, mind-mind motiválóan hatottak rá. A hét hetes utazás eredményeképpen Merse sokkal önállóbb és céltudatosabb lett, amire szüksége is lesz, ha meg akarja valósítani az álmait."
 
Sándor (Rozgonyi Ádám édesapja):
„Röviden? MUST HAVE! Hosszabban? Csak javasolni tudom mindenkinek! Miért? A gyereknek egy életre szóló élmény megismerni egy másik (sport) kultúrát, barátságot kötni addig ismeretlen gyerekekkel és szüleivel, angol nyelven, mindezt a vízilabda sporton keresztül. Ádám már második alkalommal töltötte a nyarat Los Angeles-ben. Számunkra már a kezdet is izgalmakkal teli volt, hiszen még a 14 évet sem töltötte be, amikor először kiutazott. Tavaly és az idén is már a kvalifikációs tornán is segíthette csapatát, ezért május közepén egyedül utazott ki az USA-ba. A fogadó családok nagyon kedvesek és segítőkészek voltak a teljes időszak alatt (azóta is tartjuk velük a kapcsolatot). Már a kiutazás előtt beszélhettünk velük, az idén pedig Ádám már az általa választott családhoz mehetett.
Sok a klub által szervezett és családi programon vett részt, így hosszabb időn keresztül betekintést nyerhetett az amerikai családok mindennapjaiba. A kint töltött kilenc, illetve 11 hét alatt az angol gyakorlati nyelvtudása megerősödött, most készül a középfokú nyelvvizsgájára. Bár 10.000 km-es távolság választott el bennünket, ennek ellenére naponta kétszer interneten keresztül láttuk-hallottuk, így viszonylag könnyű volt vele a kapcsolattartás.  A nyár végén egy magabiztos és talpraesett fiatalember érkezett haza, akiben már nincs „görcs", ha angol nyelven kell megszólalnia. Az ott szerzett élmények és baráti kapcsolatok pedig tényleg örökre megmaradhatnak benne. Szülőként azt mondhatom, hogy ez a program egy „életre szóló" befektetés a jövőbe, a gyerekeink jövőjébe! Akinek lehetősége van rá, éljen vele!  Külön köszönet Gabinak és Sanyinak a rengeteg segítségért!"
 
Rozgonyi Ádám:
usa2.jpg „Két nyár az USA-ban - rengeteg feledhetetlen élmény! A szüleim segítségével az elmúlt két nyarat az USA H2O Polo program keretében Los Angelesben tölthettem a CHAWP vízilabda csapat tagjaként. Izgatottan de azért szorongva vártam az utat, hiszen először még csak 13 múltam és nem tudtam igazán, hogy mi is vár(hat) rám egy ilyen távoli országban.
Minden tekintetben kellemesen csalódtam. Bár itthon ötös voltam angolból, de mindez szinte semmit nem ért ott. A fogadó családtól és az új csapattól nagyon sok kedvességet és segítséget kaptam. Napról-napra egyre gyorsabban fejlődött az angol tudásom és az első két hét után már bátran meg mertem szólalni. Ezen a nyáron szerencsére már nem volt ilyen gondom, hiszen az ottani barátaimhoz szinte „haza" mentem. Megmutatták nekem a környék nevezetességeit, így voltam Hollywood-ban, Disneyland-ben, a Universal Studioban, Six Flags-ben (USA legnagyobb hullámvasút parkja) többször az óceán parton és nagyon sok vízilabda tornán San Diego-tól San Francisco-ig. Mindkét nyár számomra életre szóló élményekkel teli volt, mert nagyszerű embereket ismerhettem meg, csodálatos helyeket láthattam és mindezt a vízlabdának (és persze a szüleimnek) köszönhettem.
Az már csak hab volt a tortán, hogy tavaly a csapatommal a Junior Olimpia „Silver" divíziójában döntőt játszhattam, az idén a „Platinum" divízióban (legmagasabb osztály) pedig a 146 nevezett csapatból az első 20-ban végeztünk."
 

Vízilabda hírek
usa
H2O