cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női válogatott: fantasztikus évzáró - győzelem Görögországban

2019. december 23. 19:44

A Bíró Attila vezette, Európa-bajnokságra készülő válogatottunk a remekül játszó, négy gólig jutó Parkes Rebecca vezérletével, elsőrangú védekezéssel 9-5-re nyert a világliga-selejtezőn az Eb-ezüstérmes otthonában.

Női világliga, európai-selejtező 
Görögország-Magyarország 5-9 (1-1, 2-2, 2-4, 0-2)
Gólszerzők:
Tsoukula, Eleftheriadou, Plevritou, Miriokefalitaki, Ninou, ill. Parkes 4, Garda 2, Szilágyi, Rybanska, Csabai

arkes1.jpg
Három meccs idegenben, három nem akármilyen ellenféllel szemben, 7 pont – pazar! Előbb novemberben, a vb-ezüstérmes spanyol rivális otthonában 1-8-ról mentette döntetlenre a világliga-selejtezőt csapatunk (az ötméteres párbajt a házigazda nyerte), egy héttel ezelőtt Ruzában, Oroszország ellen győzött 12-9-re, míg ma este az Eb-ezüstérmes görög válogatott otthonában nyert 9-5-re.

Tette ezt úgy, hogy a jelentések szerint elképesztően jól védekezett, Gangl Edina remekül védett, és támadásban Parkes Rebecca a „vizen sétált”, miként azt a helyszínről a tudósítást segítő videolemező, Buza Balázs írta. Az Áts Bertalan kapusedző által küldött kép is bizonyítja, nagy volt az öröm a csapatnál, a mosolyok nem véletlenek. Valóban pazar évzáróról beszélhetünk.

17.JPG
„Az első gólunkkal vezettünk, és tulajdonképpen végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést, hiába volt a félidőben három-három az állás. A védekezésünk kifogástalannak volt mondható, öt gólon tartottuk a görög válogatottat, ez mindenképpen nagy dolog. Magas szinten tették a dolgukat hátul a játékosok, igazai csapatvédekezést mutattak be, sok blokkal, jó zónával, és ehhez jött Edina jó teljesítménye a kapuban. Nem véletlen, hogy kilenc fórjukból csak kettőt lőttek be, voltaképpen ez volt a győzelmünk kulcsa. Azt kértem, tartsuk kevés gólon őket, sikerült – nyilván, ezt nem lehet mindig garantálni. Az eredmény kimondottan jó, de volt a játékunkban még sok tartalék, csak hogy a két kihagyott ötméterest, több kihasználatlan ziccert említsem. A négygólos győzelem csapatmunka eredménye, ami kiegészült néhány elsőrangú teljesítménnyel, gondolok itt elsősorban Parkes Rebeccára, Garda Krisztinára vagy Gang Edinára. Felettébb bíztató, hogy ezt felforgatott csapattal értük el, avagy vannak még tartalékaink, miként nyilvánvalóan az ellenfelünknek is” – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány, aki felvetésünkre, miszerint a spanyolok után a görögöket is a második félidőben „nyomtuk víz alá”, így reagált: „Valóban, ami annak köszönhető, amit már korábban is említettem: jó fizikai állapotban vannak a játékosok. Kíváncsi vagyok, hogy a tengerentúlon edzőtáborozó riválisaink, a hollandok, az olaszok vagy az oroszok milyen állapotban lesznek, erre majd az Európa-bajnokságon választ kapunk.”

A három idegenbeli világliga-selejtezőjét veretlenül záró (!) csapatunk holnap (kedd) utazik haza, majd a karácsonyi ünnepek után péntektől újra a Duna Arénában folytatja felkészülését.

16.JPG
Női válogatott - a görögök elleni keret
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Magyari Alda (Eger)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE)

A VILÁGLIGA EURÓPAI SELEJTEZŐ ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 3 2 – 1 – 31–25 7
2. Spanyolország 2 1 1 – – 29–11 5
3. Olaszország 2 1 – 1 – 28–25 4
4. Oroszország 3 1 – – 2 31–35 3
5. Hollandia 1 – 1 – – 16–14 2
6. Görögország 1 – – – 1 5–9 0
7. Franciaország 2 – – – 2 10–31 0

A magyar válogatott januári programja
2020. január 4-6.:
 Nemzetközi torna, Dunaújváros - ellenfelek: Görögország, Franciaország, Kína
2020. január 12-26.: 33. LEN Európa-bajnokság, Budapest, Duna Aréna - jegyek itt vásárolhatóak!
 
Az 34. LEN Vízilabda Európa-bajnokságot 2020. január 12-26. között a Duna Arénában rendezik.  
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga
eb
Eb2020