cover image
Egyéb
Utánpótlás

Férfi U20-as világbajnokság, Kuvait: magabiztos győzelem Új-Zéland ellen

2019. december 18. 13:19

A Kemény Kristóf által irányított magyar válogatott Új-Zélandot 20-4-re győzte le, így a 9. helyért küzdhet Kanada ellen.

A Montenegró elleni fájó vereség után Új-Zéland várt a magyar válogatottra. A csapat bizonyította Kemény Kristóf szakvezető által elmondottakat, avagy becsületből magabiztos győzelemre törekszik az alsó ágon - így tett szerdán is. Az első negyedben lőtt hat gólra a másodikban ugyan csak egy jött, de nagyszünet után tovább nyitotta az ollót, és miután hátul semmit sem engedélyezett az ellenfélnek, nőtt, nőtt a különbség. A vége 16 gólos győzelem lett - a legeredményesebb játékosunk a négyólos Bóbis Botond lett, de triplázott Szeghalmi Zsombor, Ágh György és a mérkőzés legjobbjának választott Dala Döme is.

„Természetesen érződött a csapaton a szomorúság, ugyanakkor az önbecsüléséért játszott, odatette magát, végig koncentrált, és magabiztos győzelmet aratott. Megbeszéltük, ahhoz, hogy tükörbe tudjunk nézni, ezt és a holnapi mérkőzést is jól játszva hoznunk kell – az elsőn túl vagyunk” – fogalmazott Kemény Kristóf szakvezető.
 
A győzelem azt jelenti, hogy válogatottunk csütörtökön magyar idő szerint 12:40-től a 9. helyért játszhat tovább Kanada ellen.
 
A FINA helyszíni tudósítása angol nyelven: itt!
 
10DalaDöme.JPG Férfi U20-as világbajnokság, Kuvait
Helyosztó
Új-Zéland-Magyarország 4-20 (2-6, 1-1, 0-5, 1-8)
Gólszerzők: Catlin 2, Brown, Paterson, ill. Bóbis 4, Szeghalmi 3, Ágh 3, Dala 3, Baksa 2, Magyar 2, Turnai, Vigvári, Fekete
 
További eredmények
A 17-20. helyért
Üzbegisztán-Kuvait 23-9
Brazília-Irán 11-8
A 13-16. helyért
Kína-Oroszország 19-7
Dél-Afrika-Egyiptom 8-7
A 9-12. helyért
Ausztrália-Kanada 8-11
Negyeddöntő
Szerbia-Montenegró 10-9
Spanyolország-Horvátország 6-7
Olaszország-Japán 17-5
Görögország-Egyesült Államok 15-12
 
A férfi juniorválogatott vb-kerete
Kapusok: Bányai
 Márk (Szolnok), Mizsei Márton (Miskolc)
Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (Eger), Bóbis Botond (KSI), Dala Döme (UVSE), Fekete Gergő (Debrecen), Magyar Márton (Eger), Sugár Péter (BVSC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Turnai András (Pécs), Vigvári Vince (UVSE)
Vízilabda hírek
Utánpótlás
U20
kuvait
kemény kristóf