cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női válogatott: győzelem Ruzában, a világliga-selejtezőn

2019. december 17. 17:15

A Bíró Attila irányította csapatunk kihasználta lehetőségeit, és 12-9-re győzött Oroszországban.

A spanyolok elleni idegenbeli szenzációs pontszerzés után ezúttal az oroszországi Ruzában játszott világliga-selejtezőt női válogatottunk. Bíró Attila a 19 fős Európa-bajnoki keretéből erre a mérkőzésre/utazásra Gangl Edinának, Keszthelyi Ritának, Csabai Dóránk, Illés Annának, Máté Zsuzsannának és Gyöngyössy Anikónak adott úgymond „felmentést" - a hat játékos itthon készül tovább.
 
Tekintettel arra, hogy az oroszok az Egyesült Államokban játszanak egy nemzetközi tornán, meg kellett osztaniuk az erejüket. Ezt pedig remekül használta ki válogatottunk, végig a kezében tartott az összecsapást, nyolc játékosa is szerzett gólt, és Kasó Orsolya, valamint Magyari Alda is lehetőséget kaphatott a kapuban. Belefért az is, hogy a záró negyedben lankadt a figyelem, így végül három góllal szerezte meg a három pontot a csapat.
 
Csapatunknak az olaszokhoz hasonlóan két meccs után 4 pontja van, az élen a spanyolok 5-tel állnak, de Görögország például nem is ugrott még medencébe. Mindezt hétfőn megteheti, amikor a mieinket fogadja - játékosaink szerdán utaznak haza, csütörtöktől szombatig újra együtt készülnek a Duna Arénában.

„Tudtuk, hogy az európai csapatok mindegyike a tengerentúlon, Kanadában vagy az Egyesült Államokban készül az Európa-bajnokságra, így az oroszok junior világbajnok csapata kiegészülve két-három felnőtt válogatott játékossal várt ránk. Tekintettel arra, hogy a 19-es keretünket tekintve mi is a legfiatalabb csapattal álltunk ki, érdekes meccsre volt kilátás. Örülök, hogy végig irányítottunk, domináltunk, és értékes győzelmet arattunk. Végig magabiztosak voltunk, csak a végén tudta kozmetikázni az ellenfél az eredményt. A célt teljesítettük, hasznos túra volt, egy szavam sem lehet, építőjellegű két napot zártunk le ezzel, igazi csapatépítésről beszélhetünk. Nyilvánvalóan mindkét csapat máshogy áll majd fel az Európa-bajnokságon, de a lényeg, sok pozitívumot láttam, jól teljesítettek a játékosok” – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány.
 
 
NŐI VILÁGLIGA, EURÓPAI SELEJTEZŐ
repa.jpg Oroszország-Magyarország 9-12 (1-2, 1-4, 2-4, 5-2)

watch?time_continue=2148&v=w9UReuiu638&feature=emb_logo A magyar válogatott gólszerzői: Szilágyi 3, Gurisatti 2, Garda 2, Szücs, Antal, Vályi V., Leimeter, Rybanska

Női válogatott - az oroszok elleni keret
Kapusok: Kasó 
Orsolya (FTC), Magyari Alda (Eger)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Leimeter Dóra (BVSC),  Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)
 
A magyar válogatott további decemberi-januári programja
2019. december 23.: 
Görögország-Magyarország - világliga európai-selejtező
2020. január 4-6.: Nemzetközi torna, Dunaújváros - ellenfelek: Görögország, Franciaország, Kína
 
Az 34. LEN Vízilabda Európa-bajnokságot 2020. január 12-26. között a Duna Arénában rendezik.  
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen




Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga
eb
Eb2020