cover image
Egyéb

Jönnek a férfi elődöntők a Theodora Magyar Kupában

2013. november 16. 9:16

A szolnoki négyes döntő férfi elődöntőit már "hivatalosan is" az új uszodában rendezik. Szeged-Kaposvár, Szolnok-Vasas a menü.

Pénteken elkezdődött a női elődöntőkkel a 2013-as Theodora Magyar Kupa Final Four. Az Eger és a Dunaújváros jutott a vasárnapi döntőbe. A férfiaknál a Honvédot nagy meglepetésre a selejtezőben búcsúztató Kaposvár, a Ferencvárost kiejtő TEVA-Vasas, a címvédő A-Híd Szeged és a kihívó Szolnoki Dózsa-Közgép csatázik a fináléba kerülésért.

A szegediek örülhettek a sorsolás után leginkább, hiszen Fekete Szilveszter csapatát kapták, de Vincze Balázs bizonyosan nem kényelmesedett el a héten, nagyon jól tudja, hogy Szécsi Zoltán vezérletével a Kaposvár meglepetésre kész, képes.

"A Szeged ellen mi is harcos ki – ki meccsre készülünk. Be akarjuk bizonyítani, hogy a bajnokságban elszenvedett sima vereség nem ismétlődik meg többé. Tudjuk ők az esélyesebbek de ez a teher nyomja őket. És fogja is ha sikerül jól kezdeni a mérkőzést. Van sérült és beteg a héten (Kovács Olivér, Surányi László) de reméljük szombatra mindenki ott lehet teljes értékkel" - olvasható a Kaposvár megújult weboldalán.

Ilyen érmet kapnak az elődöntő vesztesei (Fotó: Kovács Anikó)

Ilyen érmet kapnak az elődöntő vesztesei (Fotó: Kovács Anikó)

Eltökéltek tehát a somogyiak, mint ahogyan a sorozatban kétszeres kupagyőztes Szeged is, amely csapatot nagyban segíthetik a szegedi drukkerek, akik már pénteken, a női elődöntőn is igen hangosak voltak (néha túl hevesek is, mellesleg). 

A Szolnokot is nyomja a tét, már csak azért is, mert bosszantó körülmények között búcsúzott a Bajnokok Ligájából a Primorje Rijeka ellen. Na, meg azért is, mert tavaly a bajnokságban és a kupában is ezüstérmet szerzett a csapat, most egy lépcsőfokot előre kellene jutni.

"Nem rágódhattunk sokat a rijekai mérkőzésen, a nemzetközi kupaszereplésnek vége. A hét elején a csapat több tagja is Világliga-mérkőzésen vett részt, kedden már csatlakozott hozzánk Milan Aleksic, rá mindenképpen számítunk a kupadöntőn. Igaz ugyan, hogy nem is olyan régen bajnokin már legyőztük a Vasast és a Szegedet is, de minden mérkőzés más, a kupamérkőzésekre ez még inkább igaz. De ha olyan jól játszunk, mint Rijekában, akkor mindenkit meg tudunk verni. Természetesen most még csak a Vasas elleni elődöntőre koncentrálunk, a döntővel nem foglalkozunk. A másik párosítás talán kicsivel könnyebbnek tűnhet, hiszen ha szombaton nyerünk is, akkor kevesebb időnk lesz pihenni a döntőre" - természetesen Kovács István, a Szolnok szakmai igazgatójának szavai ezek, ő a kupadöntő műsorfüzetében foglalta össze gondolatait eképp.

A Vasas feljövőben van, valóban megizzasztotta Szolnokon a bajnokság egyik fő esélyesét, és kezdenek egyre jobban belelendülni, még akkor is, ha sérülések folyamatosan hátráltatják az előrelépést - Német Toni dőlt ki legutóbb, akit múlt héten műtöttek.

Az elődöntőket élőben közvetíti a Digi Sport 1-es csatornája.

A szolnoki Vízilabda Arénát egyébként hivatalosan délelőtt avatják, Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében. Majd kora délután felavatják dr. Boros Ottó, Hasznos István és Kanizsa Tivadar olimpiai bajnokok szobrát.

Theodora Magyar Kupa, férfi elődöntők:

14 óra 45 perc: A-Híd Szeged - Kaposvári VK
16 óra 30 perc: Szolnoki Dózsa-Közgép - TEVA-Vasas
 

Vízilabda hírek