Gyermekkarácsony a Parlamentben

2019. december 14. 22:21

Mintegy nyolcszáz hátrányos helyzetű általános iskolás diákot látott vendégül az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Parlamentben. Az eseményen ott volt Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, valamint Märcz Tamás, Hosnyánszky Norbert és Gergely István is.

A hagyományos gyermekkarácsonyra Magyarországról és határon túli magyarlakta településekről is érkeztek. A gyerekek körbejárták az Országházat. A Parlament épületében Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket és átadta képviselőjüknek az Országház kulcsát, hogy birtokba vehessék az épületet.

A karácsonyi programok megkezdése előtt a házelnök a résztvevőket köszöntve elmondta: az ünnepségre mintegy nyolcszázan érkeztek 147 anyaországi és 45 határon túli településről, de nemcsak a Kárpát-medence magyarlakta településeiről, hanem Moldvából is jöttek magyar gyerekek.

„Hazajöttetek, hiszen ez nemcsak az Országgyűlés otthona, nemcsak a törvényhozás háza, hanem a nemzet háza is” – mondta Kövér László. A gyerekek legendás sportolókkal is találkozhattak az Országházban. Így Vári Attilával, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével, Wichmann Tamás kenussal, Erdei Zsolt ökölvívóval, Partics Katalin öttusázóval is. Sportágunkat képviselve az eseményen ott volt még Märcz Tamás, Hosnyánszky Norbert és Gergely István.E.ON Férfi OB I

FTC Telekom - Szolnoki Dózsa

2020. febr. 29. 15:30

HUN-NED 12-7 női Világliga, Szentes - 2020.02.25. (Fotók: Derencsényi István)
Téli Kupa 2020, 2020.02.21. (Fotók: Roszik Ágnes Anetta)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok