cover image
Egyéb

Gyermekkarácsony a Parlamentben

2019. december 14. 22:21

Mintegy nyolcszáz hátrányos helyzetű általános iskolás diákot látott vendégül az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Parlamentben. Az eseményen ott volt Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, valamint Märcz Tamás, Hosnyánszky Norbert és Gergely István is.

A hagyományos gyermekkarácsonyra Magyarországról és határon túli magyarlakta településekről is érkeztek. A gyerekek körbejárták az Országházat. A Parlament épületében Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket és átadta képviselőjüknek az Országház kulcsát, hogy birtokba vehessék az épületet.

image17.jpgA karácsonyi programok megkezdése előtt a házelnök a résztvevőket köszöntve elmondta: az ünnepségre mintegy nyolcszázan érkeztek 147 anyaországi és 45 határon túli településről, de nemcsak a Kárpát-medence magyarlakta településeiről, hanem Moldvából is jöttek magyar gyerekek.

image5.jpg„Hazajöttetek, hiszen ez nemcsak az Országgyűlés otthona, nemcsak a törvényhozás háza, hanem a nemzet háza is” – mondta Kövér László. A gyerekek legendás sportolókkal is találkozhattak az Országházban. Így Vári Attilával, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével, Wichmann Tamás kenussal, Erdei Zsolt ökölvívóval, Partics Katalin öttusázóval is. Sportágunkat képviselve az eseményen ott volt még Märcz Tamás, Hosnyánszky Norbert és Gergely István.
Vízilabda hírek
vári attila