cover image
Egyéb

6 meccs, két trófea - jön a Komjádi-uszodában a két Magyar Kupa Négyes Döntő!

2019. december 6. 16:00

A hölgyeknél szombaton UVSE-FTC és Dunaújváros-Szentes összecsapást rendeznek. A BENU Férfi MK-elődöntőben FTC-Szolnok és OSC-Miskolc mérkőzések következnek. A szombati nap eseményeit oldalunk ÉLŐBEN KÖZVETÍTI! A két vasárnapi finálét a Duna World élőben sugározza.

A szezon első hazai trófeájáért harcol a hétvégén négy női- és négy férficsapat, avagy következik a Magyar Kupa hajrája!
 
A hölgyek vetélkedésében ott van a négyes döntőben a bajnokság két veretlen csapata, az UVSE és a Dunaújváros. Papíron utóbbinak, az Euroligában egyedüli magyar együttesként a negyeddöntőbe jutó társaságnak van könnyebb dolga, hiszen a 7. helyen álló Szentessel csap össze szombaton. Mihók Attila vezetőedző természetesen óva inti játékosait a túlzott elbizakodottságtól, pontosan tudja, a kupameccs mindig más. Komlósi Péter is ebben, no és a klub fiatal tehetségeiben bízik, akik tulajdonképpen nyomás nélkül játszhatnak, az MK-bronzérem legrosszabb esetben is megvan, hiszen az elődöntők vesztesei kiérdemlik ezt.
 
A másik ágon (14 óra) mindkét alakulat ugyanazzal a küldetéstudattal vág neki az összecsapásnak: az UVSE és az FTC is egyértelműen a fináléban bízik. A felek emlékezetes, televízió által közvetített 12-12-es bajnoki mérkőzésük is arra utal, parázs csata várható közöttük, amit erősít, hogy itt is, ott is válogatott kiválóságok a keretben, elég csak Gangl Edina, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, Parkes Rebecca, illetve Kasó Orsolya, Csabai Dóra és Illés Anna nevét említeni.
 
A női döntőt vasárnap 14:30-tól rendezik - a Duna World élőben közvetíti.
 
A férfiaknál a sorsolás során elkerült egymást a két favoritnak kikiáltott Bajnokok Ligája-csapat, az FTC és az OSC. Az itt is címvédő zöld-fehérek a Szolnokkal csapnak össze 17:30-tól, és a Mladost Zagreb ellen (is) mutatott formájuk egyértelműen arra engednek következtetni, hogy irtó nehéz dolga lesz Zsivko Gocics együttesének, ha meg akarja lepni ellenfelét. Márpedig meg akarja, ebben biztosak lehetünk!
 
Így lehet ezzel a vezetőedzőjét, Vidumanszky Lászlót „jegelő" Miskolc is, amely Kis István irányításával készült a héten a 19 órakor kezdődő, OSC elleni csatára. A Bajnokok Ligájában edződő, szerdán a Reccóval jó meccset játszó újbudaiak az esélyesebbek, ám Vad Lajos vezetőedző nem papíron, hanem a medencében szeretné látni ennek hozadékát.
 
A férfidöntőt vasárnap 16 órától rendezik - a Duna World élőben közvetíti.
 
FIGYELEM! A szombati mérkőzéseket ÉLŐBEN KÖZVETÍTJÜK HONLAPUNKON!
 
Az eventim.hu oldalon, ezen a linken kaphatóak jegyek a Női Magyar Kupa és a BENU Férfi Magyar Kupa Négyes Döntőjére, illetve a helyszínen is válthatóak!
 
MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐK, KOMJÁDI-USZODAa csapatok beharangozói a névre kattintva találhatóak meg 
MKdontoplaki.jpg A program
2019. december 7., szombat
Női Magyar Kupa, elődöntő
UVSE-Hunguest Hotels-FTC-Telekom, 14:00
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics-Hungerit-Szentes, 15:45
BENU Férfi Magyar Kupa, elődöntő
FTC-Telekom-Szolnoki Dózsa, 17:30
A-Híd-OSC-Újbuda-PannErgy-Miskolc, 19:00
2019. december 8., vasárnap
Női Magyar Kupa, döntő, 14:30 - tv: Duna World 
BENU Férfi Magyar Kupa, döntő, 16:00 - tv: Duna World 
 

Vízilabda hírek
magyar kupa