cover image
Egyéb

Molnár Endre: mindenkinek védekeznie kell

2013. november 15. 12:53

A korábbi világ- és olimpiai bajnok kapus a Digi Sporton beszélt a jelenkori magyar válogatottról - is.

Az 1973-ban Belgrádban világbajnok, 1976-ban Montrealban olimpiai bajnok kapus szerint azért közelíthette meg a szerbeket a magyar válogatott az elmúlt időszakban, mert a csapat rájött, hogy ebben a sportágban a védekezésnek óriási jelentősége van.

"Éppen emiatt javult a kapusaink teljesítménye is, hiszen ha a kapusok előtt betonvédelem működik, akkor könnyebb a védés is, ez persze vice versa működik" - mondta a Reggeli startban. "Jól látta meg Tibor és stábja, hogy egy megbízható és kemény védelem nélkül nagyon nehéz játszani. Igaz, hogy ez nem annyira látványos, de megerősíti a csapatjátékot."

Molnár Endre szerint a szerbek és a horvátok azért erősek ebben a játékelemben, mert erős fizikumú játékosok alkotják a csapatot és a lábtempójuk is erős. Így könnyebb a blokkolás a kapus előtt, ami nagy biztonságot jelent.

Korának csapatából Szívós Istvánt, Sudár Attilát és Sárosi Lászlót emelte ki, mint olyan pólósokat, akik remekül blokkoltak.

A magyar kapusok a világ élvonalába tartoznak Molnár Endre szerint, aki úgy gondolja, a londoni válogatott még erősebb volt a mainál, a mostani vb-arany ugyanakkor számára kevésbé volt meglepetés.

A Magyar Kupa trófeája szerinte a Szeged és a Szolnok kezébe kerülhet, de a Vasast és a Kaposvárt azért nem szabad lebecsülnie egyik csapatnak sem.
watch?v=1O0C4h46Xiw
Vízilabda hírek