cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Szív, hit, tartás - „A jövőbe vetett hitünk erősödött meg!"

2019. november 19. 21:52

A fantasztikus pontmentés (8-1-es hátrány után 8-8-ra végzett női válogatottunk a vb-ezüstérmes spanyolok otthonában a világliga 1. fordulójában) Bíró Attila szövetségi kapitány előre nézett, merthogy erre a produkcióra komolyan lehet építeni.

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk a világbajnoki ezüstérmes Spanyolország otthonában kezdte meg szereplését a világliga európai selejtezőjében. A sabadelli mérkőzés nagyon rosszul kezdődött, hiszen a hazaiak két rendkívüli fizikumú centerükre épülő játékkal 8-1-ra vezettek, ám a mieink nem adták fel, nem is kis tartásról tanúbizonyosságot téve mentették 8-8-ra a mérkőzést.
 
Az ötméteres párbajt Spanyolország 3-2-re nyerte meg, így szerzett két pontot - a mieink jutalma egy lett. De ennél - miként tudósításunkban is utaltunk rá - talán többet ér maga a hit, amely azt mondatja, hogy ezt megélve kijelenthető, bármire képes lehet a társaság.
 
Ezt erősítették meg a mérkőzést után Bíró Attila nekünk mondott szavai is: „A mérkőzés első felében is megvoltak a helyzeteink, ám pontatlanságok miatt kimaradtak, dekoncentráltak voltunk. Reálisan 8-5, 8-6 kellett volna ekkor, hogy legyen az állás - ez esetben reális esélyünk lett volna a győzelemre is. Természetesen nem tudatosan alakítottuk úgy a találkozót, hogy a végére jövünk fel, de kétségtelen, nagyon jól reagáltuk le a pillanatnyi helyzetet. Látva a csapat második félidőben nyújtott teljesítményt, egyértelműen jelenthetjük ki, hogy kétség sem férhetett a döntetlen jogosságához, sőt akár győzhettünk is volna. Mindez hatalmas tett a világbajnoki ezüstérmes otthonában, még ha az ötméteres párbajban nem is volt szerencsénk. Büszkeség, hogy ekkora szívvel, hittel, tartással játszottunk, a jövőbe vetett hit erősödött meg, mert erre bizony nagyon komolyan lehet alapozni!"
 
Világliga európai-selejtező, 1. forduló
SPANYOLORSZÁG
-MAGYARORSZÁG 8-8 (2-0, 4-1, 2-3, 0-4) - ötméteresekkel 3-2
 
Spanyolország: Ester - Bach, Espar 2, B. Ortíz 2, Tarrago 1, González, Aznar, Pena, Forca 1, Crespi, Garcia 1, Leiton 1. Szövetségi kapitány: Miguel Oca
 
Magyarország: Kasó - Máté, Antal 1, Gurisatti 2, Rybanska 1, Garda 1, Illés 1, Keszthelyi 2, Leimeter, Gyöngyössy, Vályi V., Csabai. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
További eredmények:
Franciaország-Oroszország 9-13
Olaszország-Hollandia 12-12 - ötméteresekkel 2-4

A magyar válogatott további programja
2019. december 17.: Oroszország-Magyarország
2019. december 23.: Görögország-Magyarország
2020. február 25.: Magyarország-Hollandia
2020. március 24.: Magyarország-Olaszország
2020. április 21.: Magyarország-Franciaország   
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga