cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Készen állnak a vb-ezüstérmes elleni világliga-összecsapásra

2019. november 19. 15:05

Női válogatottunk ma 20 órától Spanyolország ellen kezdi meg szereplésüket a sorozatban. A sabadelli mérkőzést a házigazda youtube-csatornán közvetíti, ennek oldalát lentebb közöljük.

A férfiak után ma a hölgyek is elkezdik a 2019/2020-as szezont világliga-sorozatát. Esetükben az európai selejtezőben hat mérkőzés szerepel - a mieink sorrendben Spanyolországba, Oroszországba és Görögországba utaznak, majd a jövő évi folytatásban Hollandiát, Olaszországot és Franciaországot fogadják.  A Szuperdöntőt 2020. június 9-14. között, később kijelölendő helyszínen tartják, amelyre három csapat kvalifikálja magát az Európából.  
 
Ami a mai összecsapást illeti: a házigazda elit klubcsapatának, a Sabadellnek az otthonában 20 órától rendezik, az alábbi youtube-oldalon lehet majd élőben nyomon követni.
 
A mieink hétfőn hajnalban keltek útra, így már tegnap a helyszínen edzettek. Bíró Attila szövetségi kapitány - akinek felvezető szavait ezen a linket lehet elolvasni - minden meccsre nevezett játékosra számíthat, és nem titkoltan azt várja, kiválasztottjai felvegyék a világbajnoki ezüstérmes csapat ritmusát.
watch?v=7j_LbxR7ozk  
Női válogatott - a spanyolok elleni keret 
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)
 
Világliga európai-selejtező, 1. forduló
2019. november 19., kedd

Franciaország-Oroszország, 20:00
Olaszország-Hollandia, 20:30
Spanyolország-Magyarország, 20:00

A magyar válogatott további programja
2019. december 17.: Oroszország-Magyarország
2019. december 23.: Görögország-Magyarország
2020. február 25.: Magyarország-Hollandia
2020. március 24.: Magyarország-Olaszország
2020. április 21.: Magyarország-Franciaország   
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga