cover image
Egyéb

Nagy Viktor: Végig nyugodtan játszottunk

2013. november 13. 11:47

A Digi Sport Reggeli start című műsorának egyik mai vendége a görögök ellen is remeklő kapusunk volt.

„Ahhoz képest, hogy 8-5-re nyertünk, ez a mérkőzés nagyon nehéz volt, ugyanúgy, mint a világbajnokságon is. Nem tükrözi a végeredmény azt, hogy a meccs folyamán elég szoros volt a párviadal” – mondta Nagy Viktor a beszélgetés elején a 8-5-ös Világliga-rajt után.

„A meccs előtt megbeszéltük, hogy ne várjuk el magunktól azt, hogy most minden fog sikerülni, mert négy hónap után két napig tudtunk együtt edzeni, és rögtön jött a Világliga meccs. A görögöket nem szabad lebecsülni, mert egy nagyon jó csapat” – folytatta Viktor. „Jó eredményeket értek el más jó csapatok ellen is, nagyon komolyan kellett őket venni. A meccs eleje nem is úgy kezdődött, hogy minden bejött nekünk, kicsit döcögősen indult a játék. Nem kezdtünk el viszont kapkodni, nekem az tetszett, hogy végig nyugodtan játszottunk, és mi irányítottuk a meccset”.

Benedek Tiborról is kérdezte a riporter világbajnok kapusunkat, a tekintetben, mennyire fontos, hogy amikor a vízből kinéznek a játékosok a medence szélére, onnan milyen impulzusokat kapnak.

„Nagyon meghatározó személyisége a csapatunknak Tibi. Nagyon megnyugtató, hogy mennyire tudatosan mondja a taktikát, mennyire higgadtan áll a parton. Ha belül ezer fokon is ég, nagyon nagy higgadtság jön le róla, ezt át tudja adni a csapatnak, valószínű ezért nem is kezdünk ámokfutásokba a meccseken”.

Szó esett a játékosok egyéni felkészüléséről, ezzel kapcsolatban a Szeged kapusa ismét elmondta, a világ legjobb kapusa akart lenni, és ez nem változott a vb óta sem, és ezért hajlandó mindent elvégezni abból, amit Benedek Tibor és Gergely István kér(t) tőle.

„Régen nyertem Magyar Kupát, szeretném kibővíteni a kupagyőzelmek számát is ötre. Új csapatban vagyok, újabb motiváció, hogy ezzel a csapattal is sikeresnek mondhassam magam a sorozatban” – szólt a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőjéről.

És még mást is mondott Nagy Viktor. Az alábbi videóból kiderül, mit:
watch?v=O4ZoOaD4xkE  


Vízilabda hírek