cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: Eger – erős kezdés, erős zárás

2019. október 19. 19:36

Dabrowski Norbert együttese az első negyedet 5-1-re, a negyediket 6-2-re nyerte meg, így 15-8-as sikert aratott a Honvéd ellen.

Az Eger rögvest az első negyedben magához ragadta a kezdeményezést – legfőképpen szerb és görög légiósa, Sztrahinja Rasovics és Angelos Vlachopoulos brillírozott támadásban, előbbi három, utóbbi két gólt jegyzett ebben a periódusban, így állt 5-0 a Bitskey-uszoda tábláján. Szivós Márton büntetőből még ugyan szépített a negyed végén, de a második negyedben Baksa Benedek állt támadásban a hazaiak élére, így tartotta előnyét a hevesi alakulat.

DSC_4058.JPGTérfélcserét követően egy ideig kiegyenlített csata zajlott a medencében, ám a záró etapban ismét kinyílt az egri gólzsák, hatszor is a Honvéd kapujába került a labda, így roppant magabiztosan, 15-8-ra győzött az egri csapat.

Dabrowski Norbert: „Nem reménykedtem abban, hogy ilyen erősen tudunk kezdeni. Az öt-nullás vezetésünk után azonban folyamatosan jött a nyakunkra a Honvéd, veszélyesek voltak a támadásai. Összességében elégedett vagyok azzal, amit mutattak a fiúk, nekünk a következő hetekben kell csúcsformában lennünk.”
 
Merész András:
„Napra pontosan egy évvel ezelőtt egygólos vereséget szenvedtünk Egerben, ezúttal is szerettünk volna hasonlóan szoros meccset játszani, de másik egri csapattal találkoztunk. Az elején pörgősebbek voltak, a végén jobban bírták az iramot. Ha ez első és utolsó négy-négy perctől eltekintünk, a mérkőzés nagyobbik részében nem érhette szó a ház elejét.”

DSC_3963.JPGE.ON Férfibajnokság, B-csoport 
Előrehozott mérkőzés a 6. fordulóból
ZF-Eger–Budapesti Honvéd 15-8 (5-1, 2-2, 2-3, 6-2)
Gólszerzők:
Sz. Rasovics 6, Baksa 3, Vlachopoulos 2, Hosnyánszky 2, Murisics, Gyárfás, ill. Szivós 2, Manhercz Á. 2, Kardos A., Kevi, Juhász, Fejős
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság