cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Férfiválogatott mini edzőtábor: együtt itt, együtt ott

2019. október 11. 13:14

Märcz Tamás a sajtónyilvános pénteki edzést követően kiemelte, hogy mennyire fontosak a játékoskapcsolatok úgy a vízben, mint a parton, ezért a három nap alatt együtt is lakik Budapesten a társaság.

A korábban meghirdetett keretből betegség miatt Manhercz Krisztián és Jansik Szilárd hiányzott, a többi 18 játékos ott volt pénteken délelőtt a sajtónyilvános edzésen. A média nagy számban képviseltette magát, a legtöbben a 2017 után visszatérő olimpiai- és világbajnokra, Hosnyánszky Norbertre voltak kíváncsiak. Az egriek pólósa elmondta, fiatal és lendületes csapatba tért vissza, mindenki rendkívül motivált, és egyre jobban megismeri a társakat. Kiemelte, egyelőre csak a hazai rendezésű Európa-bajnokságra koncentrál, ugyanakkor külön motivációt jelent neki a magyar közönség és az, hogy egy csapat olimpiai kvótát szerez majd a Duna Arénában.

Märcz Tamás szövetségi kapitány ismertetője szerint a csütörtök estétől szombat délelőttig tartó „mini edzőtáborban" négy edzésen vesz részt a keret, ezeken nem a fizikai állapotot szeretnék lemérni vagy fejleszteni, hanem a már korábban gyakorolt taktikai elemeket kívánják frissíteni. Kiemelte, fontos, hogy a játékoskapcsolatok a vízben és a parton is alakuljanak, utóbbi miatt is lakik szállodában most együtt a gárda.
 
(Bővebb tudósítással az esti órákban jelentkezünk)
 
A férfiválogatott kerete
Kapusok: Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) 
 
Férfi Világliga, európai selejtező
A-csoport:
 Görögország, Olaszország, Georgia
B-csoport: Magyarország, Oroszország, Franciaország
C-csoport: Hollandia, Szerbia, Horvátország
D-csoport: Montenegró, Ukrajna, Spanyolország

A B-csoport programja
1. forduló, 2019. november 12.
Magyarország-Oroszország
2. forduló, 2019. december 17.
Oroszország-Franciaország
3. forduló, 2020. február 11.
Franciaország-Magyarország

Negyeddöntő, 2020. március 17.
A1-B2, B1-A2, C1-D2, D1-C2

A Szuperdöntő időpontja: 2020. június 23-28.
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
világliga