cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, A-csoport: győzelemmel hangolt a Fradi és a Szolnok

2019. október 5. 21:05

A Ferencváros Debrecenben, a Szolnok pedig Miskolcon aratott győzelemmel hangolt a jövőhéten kezdődő BL-főtábla küzdelmeire. Az UVSE a Tatabányát múlta fölül, míg a Pécs Szegeden nyert egy góllal.

Vezetőedzői értékelések

Miroszlav Bajin (Debrecen):
Nagyon nehéz mérkőzés volt, de az első és az utolsó negyeddel elégedett vagyok. Játékosaim végig motiváltak voltak, ennek köszönhetően az utolsó negyedet meg tudtuk nyerni. A Fradi erősebb, gyorsabb és tapasztaltabb együttes, a különbség ezúttal is kijött.

Varga Zsolt (FTC): A szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt rengeteg elemet tudtunk gyakorolni, a meccs jól szolgálta a felkészülésünket. Elismerésem a Debrecennek, tele van saját nevelésű játékosokkal, ami nagyon fontos a magyar vízilabdának.

Benedek Tibor (UVSE):
Nem játszottunk kifejezetten jól, de ki tudtuk használni a gyorsaságunkat, és a negyedik negyedben látványosan kijött, mennyire lendületes csapatunk van. Sok helyzetet alakítottunk ki, de sokat is hibáztunk, így folyamatosan fel tudott zárkózni az ellenfél. Ezzel együtt tartani tudtunk a tempót, és a hajrában feljebb is kapcsoltunk egy fokozattal.

Zantleitner Tamás (Tatabánya): Végre sikerült jól kezdenünk, de a második negyedtől nem tudtunk mit kezdeni az UVSE lefordulásaival. Sajnos a negyedik negyedet elrontottuk, ilyenkor már nem lehet akciógólokat kapni, ez döntötte el a változatos mérkőzés eredményét.
 
Szabó Zoltán (Szeged): A védekezésünk stabil volt, ami jó kapusteljesítménnyel párosult, viszont az emberelőnyös helyzetekben sokat hibáztunk. A szív diadala, hogy a záró negyedben kis híján ledolgoztuk a háromgólos hátrányunkat, és az utolsó másodpercekben a döntetlenért támadtunk.

Lukács Gergely (Pécs): A jól játszó újonc ellen fontos győzelmet arattunk. Örülök, hogy míg az elmúlt idényben rendre elveszítettük a kiélezett, idegenbeli mérkőzéseinket, addig az elmúlt hetekben Debrecenben és most Szegeden is nyerni tudtunk.
 
E.ON Férfibajnokság, 5. forduló
A-csoport


UVSE-Tatabánya 11-9 (2-3, 4-2, 2-2, 3-2)
Gólszerzők:
Sziládi 3, Dala 2, Vigvári Vendel 2, Korbács, Aranyi, Vigvári Vince, Molnár, ill. Garancsy 6, Kalanovics, Kuncz, Keresztúri
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szegedi VE-PVSK-Mecsek Füszért 6-7 (2-2, 1-2, 0-2, 3-1)
Gólszerzők:
Foskolos 3, Boros 2, Palotás, ill. Chilkó 2, Rakonjac 2, Csacsovszky A., Zerinváry, Gál
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Debrecen-FTC-Telekom Waterpolo 9-20 (2-5, 0-4, 2-7, 5-4)
Gólszerzők:
Kovács G. 3, Fekete 2, Macsi P., Rádli, Oltean, Vancsik, ill. Sedlmayer 3, Jansik Sz. 3, Pohl 2, Kállay 2, Varga D. 2, Jaksics 2, Fountoulis 2, Constanton-Bicari 2, Zalánki, Varga B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolci VLC-Szolnoki Dózsa 11-13 (2-1, 3-4, 1-4, 5-4)
Gólszerzők:
Nagy Á. 4, Vadovics V. 2, Misics 2, Lőrincz, Stojanovics, Manzi, ill. Pijetlovics 3, Dőry 2, Szeghalmi 2, Subotic 2, Bátori, Angyal, Várnai, Drasovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az állás: 1. FTC 15, 2. Szolnok 15, 3. Miskolc 12, 4. UVSE 6, 5. Pécs 6, 6. Szeged 3, 7. Debrecen 3, 8. Tatabánya 0
 
Vízilabda hírek