cover image
Egyéb

Steinmetz Barna: Megtaláltam a számításaim

2013. november 12. 16:35

A kétszeres olimpiai bajnok volt a vendége a Digi Sport Reggeli start című műsorának kedden. Szó esett a Világliga-esélyeinkről és persze a RacioNet-Honvéd idei meneteléséről.

"Igen, maximálisan úgy érzem, hogy jöl döntöttem, megtaláltam a számításomat, folytatom tovább a pályafutásomat, de most már inkább egy jövőt építő jelleggel. Nem magamnak, a csapattársaim számára" - mondta a beszélgetés legelején a 38 éves játékos a Honvédba szerződéséről.

Barna Gergely Istvánnal futott össze - a szó szoros értelmében - a Honvéd atlétikai pályáján bő egy éve, amikor szóba került esetleges honvédos szereplése, nem sokkal ezután hívta fel őt Vad Lajos vezetőedző. Ezután pedig nem sokkal kiderült, nem levezetés lesz az, amit előad a Kőér utcában.

"Az a cél, hogy azokat a mérkőzéseket, amiket hozni kell, azokat magabiztosan hozzuk, és nem csak hazai pályán, hanem idegenben is majd. tavasszal lesznek nehézségek a kisebb, középcsapatok ellen. A nagycsapatokat egyértelműáen idegenben és hazai pályán is meg szeretnénk szorongatni. Ez a különbség a tavalyi szezonhoz képest. Tavaly beleszaladtunk nagy vereségekbe, idén ez nem fog előfordulni, legalábbis nagyon jó úton járunk" - mondta Steinmetz Barnabás, aki hozzátette, már a hétvégén Egerben is csak egy hajszál hiányzott ahhoz, hogy a bajnokot elkapják.

Ami a nagy meccseket illeti: az nem csupán a Szeged elleni hazai meccs lesz, hanem a jövő pénteki, Fradi elleni rangadó is. "Ha úgy állunk hozzá, hogy ez egy rangadó lesz, akkor meg fogjuk nyerni a mérkőzést. Ez is a határozott célunk, és az remek felvezetés lehet a Szeged elleni bajnoki meccsre" - üzent a zöld-fehéreknek a rutinos játékos.

Barna szerint izgalmas a bajnokság, ez régóta nem fordult elő. Szólt olimpiai bajnokunk a válogatottról is - gratulált is a srácoknak. Hogy mit mondott a Benedek-csapatról, kiderül a beszélgetés végén.
watch?v=0S1EybAL1V4  
Vízilabda hírek