cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, B-csoport: fölényes egri és OSC-siker

2019. szeptember 18. 21:15

Dabrowski Norbert legénysége 11 gólos, Vad Lajos együttese pedig 12 gólos győzelmet aratott. A Honvéd a Szentest, a BVSC pedig a Vasast győzte le nagy csatában.

Szerdán este hétközi fordulót rendeztek az E.ON Férfibajnokságban. A B-csoport mérkőzéseinek sorát az Eger-Kaposvár összecsapás nyitotta, melyen Dabrowski Norbert együttese magabiztos, 17-6-os sikert aratott a dunántúliak felett. Fölényes győzelmet aratott az A-Híd-OSC-Újbuda csapata is, a hétvégén még a Bajnokok Ligája-selejtezőjében diadalmaskodó újbudaiak 19-7 arányban múlták fölül a szombathelyieket.

A Budapesti Honvéd a Kőér utcai uszoda felújítása miatt a Komjádi-uszodában fogadta a Szentest. Az első fordulóban az Egertől pontot szerző Szentes nagyszerűen tartotta a lépést Merész András legénységével. Hogy mennyire nem bírtak a felek egymással, azt mi se bizonyítja jobban, mint az, hogy az első három játékrész döntetlennel zárult, és könnyen alakulhatott volna hasonlóképpen a mindent eldöntő negyedik negyed is. A fordulatos és végletekig kiélezett, parázs hangulatú rangadót végül az oroszlánosok nyerték Kardos Alexander ötméteresével, melyet 11 másodperccel a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt értékesített biztos kézzel a Honvéd fiatalja. 

Fordulatos és izgalmas rangadót láthatott a Szőnyi úti Laky-uszoda közönsége is. A BVSC-Vasas találkozót nagy csatában végül a zuglóiak nyerték egy góllal, 11-10-re.

E.ON Férfibajnokság, B-csoport, 3. forduló

ZF-Eger–Kaposvári VK 17-6 (4-1, 5-1, 5-1, 3-3)
Gólszerzők:
Baksa 3, Murisics 3, Csacsovszky E. 2, Decker Á. 2, Magyar 2, Rasovics 2, Sántavy, Sánta, Kürti, ill. Berta 2, Biros B. 2, Giga, Aksentijevics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd OSC Újbuda–AVUS Szombathely 19-7 (3-0, 6-2, 6-1, 4-4)
Gólszerzők:
Ubovics 3, Ukropina 3, Erdélyi 2, Manhercz K. 2, Salamon 2, Seman 2, Kovács G., Szabó B., Randelovics, ill. Szőke Sz. 2, Irmes 2, Ekler B., Ekler Zs., Jovanovics 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Budapesti Honvéd–Metalcom-Szentes 7-6 (1-1, 2-2, 2-2, 2-1)
Gólszerzők:
Simon R. 2, Szivós M., Illés, Manhercz Á., Kardos A., Tóth Gy., ill. Somogyi 2, Vörös 2, Kókai, Basara
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló–VasasPlaket 11-10 (4-2, 0-3, 5-4, 2-1)
Gólszerzők:
Csapó 3, Pásztor 3, Mészáros 2, Létay 2, Sugár, ill. Bóbis 3, Bencz 2, Halek, Sélley Rauscher, Hegedűs, Török, Nikics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek