Folyt a vér a Világliga-mérkőzés előtt

2013. november 11. 20:59

Kihirdette a keddi, görögök elleni Világliga-mérkőzésen medencébe szálló csapatot Benedek Tibor, aki alapvetően elégedett volt az eddig elvégzett munkával, egyedül a napi programot megborító kétórás vérdopping-vizsgálattal nem kalkulált.

Fotó: Kovács Anikó

Jansik Szilárd marad ki végül a tizennégy meghívott közül – közölte honlapunkkal Benedek Tibor szövetségi kapitány a hétfő esti edzés után. Utóbbit már a keddi, görögök elleni Világliga-mérkőzés helyszínén, Miskolcon csinálta végig a csapat.

A keret három gyakorláson van túl, vasárnap délután és hétfő délelőtt még Komjádiban tréningeztek, majd a Kemény Dénes-uszoda felé vették az irányt – igaz, a tervezettnél két órával később. A Komiban ugyanis előre be nem jelentett doppingtesztre érkeztek a MACS ellenőrei, mégpedig játékosaink vérére voltak kíváncsiak. Ráadásul egyszerre hat embert jelöltek ki „csapolásra”, ami az adminisztráció okán eléggé sok időt vitt el.

Node a vízilabda a lényeg, ezzel kapcsolatban pedig igencsak őszinte volt a kapitány: „Vasárnap nagyon jó volt látni, hogy milyen gyorsan jönnek vissza a dolgok, most viszont úgy éreztem, azért nem lenne baj, ha lenne még egy kicsivel több időnk a gyakorlásra. Összességében azért nem vagyok elégedetlen, és abban is bízom, hogy nem fárasztottam ki őket nagyon – mindenesetre megpróbáltam nem túlzásba vinni az edzéseket, hogy a meccseken tudjanak pörögni a játékosok.”

Egyébként nem úszással tikkasztotta a srácokat Tibor, csak hát a játékunk annyira sokmozgásos, elöl is, hátul is, előnyben is, hátrányban is, hogy a taktikai elemek gyakorlása önmagában zihálásra készteti az embert egy idő után. „Hosszú volt az edzés, videóztunk is sokat, de szerintem rendben leszünk keddre.”

Reméljük is: a görögökkel legutóbb a világbajnokság negyeddöntőjében találkoztunk, a vége 9-3 lett, ám a mérkőzés sokáig igencsak kiegyenlített volt, három negyed után még csupán 5-3-ra vezettünk, aztán a zárórészben végérvényesen megtörtük vetélytársunkat. Ugyanakkor nyáron korábban kétszer is győztek ellenünk, egyszer Lamiában 10-8-ra, egyszer a Margitszigeten 10-9-ra – akkor mindkét találkozón elég jól lőtték a fórokat (10/5, majd 10/6), miközben mi küszködtünk (13/2, 14/2). A vébén viszont fordult a kocka: 13/7 nálunk, 14/2 náluk – avagy addigra összeért a védekezésünk és a fórmegjátszásunk is, illetve, hogy egészen pontosak legyünk: azon a görögök elleni meccsen állt össze véglegesen válogatottunk játéka.

Remélhető, hogy kedden 19 órától ott folytatjuk, ahol Barcelonában abbahagytuk.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Nagy Viktor, Decker Attila

Mezőnyjátékosok: Szivós Márton, Tóth Márton, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Vámos Márton, Varga Dénes, Varga Dániel, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Gór Nagy Miklós, Salamon Ferenc

Kedden további három helyszínen játszanak Világliga-selejtező-mérkőzéseket (mi a B-csoportban szereplünk, a horvátok szabadnaposak). Az A-csoportban az oroszok Romániát fogadják Csehovban, míg a C-csoportban Berlinben Németország Olaszországgal, Budván pedig Montenegró Szlovákiával találkozik.

És még egy információ a mi mérkőzésünkről: a játékvezető a német Schopp és a román Matache lesz – utóbbi régi ismerősünk, előbbi teljesen újonc a komolyabb FINA-meccseken.Női OB I

BVSC-Zugló Diapolo - Szegedi V. T&N SZTE

2016. okt. 30. 16:30

Arcok és pillanatok Biros Péter búcsúmeccséről (Fotó: Dobos Sándor)
Biros Péter búcsúmeccse (Fotók: Dobos Sándor)
E.ON ob 1.: BVSC-Zugló-ZF-Eger (Fotók: Fehér Anna)
E.ON ob 1: ZF-Eger-FTC-PQS Waterpolo 10-10 (Fotók: Fehér Kálmán)
BENU MK: Pannergy-Miskolci VLC-VasasPlaket (12-10, fotó: Fehér Kálmán)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok