cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: A keddi meccs lesz a legfontosabb

2013. november 11. 11:58

A szövetségi kapitány a görögök elleni Világliga-meccs előtt volt a Digi Sport Reggeli start című műsorának vendége.

Miskolcon a világbajnokság utáni első tétmeccsét játssza majd kedden a férfi-vízilabdaválogatott: a görögök ellen kezdi a Világliga selejtezőit.

A vb előtt kétszer kikaptunk a hellénektől, majd Barcelonában 9-3-ra vertük őket, az első riporteri kérdés arra vonatkozott, melyik eredmény tükrözi a valós erőviszonyokat?

„A 9-3 a két elvesztett mérkőzés eredménye volt, a görög mentalitásból adódóan ezt a mérkőzést kicsit könnyebbnek gondolták, nem számítottak arra, hogy ekkora változás lesz a játékunkban kéthetes különbséggel. Most nekik van visszavágnivalójuk, mi vagyunk a világbajnokok, meglátjuk, hogy alakul majd a mérkőzés. A görög csapat néha lelkes, néha kevésbé, számítani kell arra, hogy nagyon fel lesznek tüzelve, de ők azért elég kiszámíthatatlanok” – mondta Benedek Tibor.

Az itthoni görögök elleni mérkőzést tartja a kapitány a legfontosabbnak a sorozatban, hiszen a gyengébbik csapat ellen egy hazai vereség szinte kizárná a továbbjutásunkat.

A kérdésre, miszerint a másik Világliga-selejtezős ellenfelünk, Horvátország előttünk jár-e vagy sem, így válaszolt:

„Mindig azt mondom, hogy a szerbek és az olaszok állnak előttünk, az összes többi csapat nagyjából egy szinten áll. Az olaszok egy kicsit ezen a világbajnokságon megrekedtek, a szerbek a 7. helyük ellenére szakmailag és taktikailag a mezőny fölött járnak. Ha az olaszok most nem fiatalítanak, akkor lelassulhatnak. Az olimpia után kell egy kis frissítés, amit ők nem hoztak meg az eredmények miatt. Biztos vagyok benne, hogy ezt a következő évre megteszik” – írta le az erőviszonyokat a kapitány.

Három barcelonai aranyérmes marad ki a csapatból: Madaras Norbert, Bátori Bence és Decker Ádám. Erről a döntéséről ezt mondta Benedek Tibor:
„Úgy gondoltam, hogy most lehetőségem van élesben kipróbálni olyan játékosokat, akik szerettek volna bekerülni. Számításaim szerint minden Világliga-mérkőzésen lesznek változások. Azt szeretném, hogy mindenki számítson arra, hogy az év közbeni teljesítményüket is figyelem. Ez nem azt jelenti, hogy ők gyengébben teljesítettek”.

Szó esett még a bajnoki program változásáról, az új szabályokról, az egységes tesztrendszerről, amelyről a kapitány azt mondta, a fiatalok számára is ösztönző lehet. A beszélgetés végén az is kiderül, miért vitte ki Benedek Tibor a válogatott tagjait januárban a divízió I.-es jégkorong-világbajnokságra.

Íme, a teljes beszélgetés.
watch?v=xkvQTOIbv84  
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Benedek Tibor