cover image
Egyéb

Debrecen: meg kell műteni Branislav Mitrovicot

2013. november 11. 11:09

Nehéz helyzetbe került az egyre inkább lendületbe jövő DVSE, ugyanis a csapat kapitánya, oszlopa műtét előtt áll.

Varga Tamás, a Debrecen olimpiai bajnok vezetőedzője a Vasas elleni vereség alkalmával weboldalunknak azt mondta, csapata az első két negyedben vesztette el a mérkőzést, mert akkor Branislav Mitrovic formán kívül védett, ez pedig ezen a szinten döntőnek bizonyul. Azt is hozzátette, a debreceniek teljesítményének 60 százaléka múlik a klasszis, Európa-bajnok, Világliga-győztes kapuson.

Nos, most kiderült, hogy a formahanyatlásnak egy komoly vállsérülés az oka, részleges szakadás hátráltatja a kapust. Ennek okán hétfőn Zágrábban megműtik a játékost – olvasható a klub weboldalán.

Mitrovic azt mondta a dvse.hu oldalnak, hogy nem szeretne kockáztatni, ezért döntött a műtét mellett, mindamellett Péterfy Mihályt – csapattársát - jó kapusnak tartja.

„Én az az ember vagyok, aki mindenben kizárólag száz százalékot akar nyújtani, mind az edzésmunkájában, mind a mérkőzéseken. Köszönöm a klubnak és az edzőmnek, Varga Tamásnak, hogy beállt mögém és támogat” – mondta Mitrovic.

Varga Tamás sem boldog: „Nemrégiben világossá vált számunkra, hogy Branislav Mitrovic gyengébb teljesítménye egy vállproblémának volt betudható. Meglátjuk, hogy a folytatásban, így már az őszi idényből hátralévő négy mérkőzésünkön is hogyan tudjuk majd Bane hiányát pótolni - más kapussal, vagy a fiatal, 19 éves Péterfy Misinek kell védenie. Én bízom abban, hogy sikerül megtalálnunk a megoldást, és ha más nem, akkor az utolsó két decemberi fordulóra egy válogatott szintű kapust tudunk Debrecenbe igazolni, ezen dolgozunk” – mondta a szakvezető.

A hétvégén egyébként a Debrecen fontos győzelmet aratott az OSC ellen, Mitrovic 65 százalékkal védett, 20 lövésből 13-at megfogott.
Vízilabda hírek