Elsődleges a védekezés

2019. szeptember 03. 18:42

Sajtótájékoztatóval nyitotta meg kedden a 2019/2020-as évadot a PannErgy-MVLC OB I-es férfi csapata.

Fotó: Kamarás Péter

Az eseményen részt vett Vidumanszky László, a csapat nyáron kinevezett vezetőedzője, Kis István másodedző, Szasa Misic csapatkapitány, valamint Vismeg Zsombor, aki nemrég bronzérmet szerzett az U17-es válogatottal a grúziai kontinensviadalon.

Vidumanszky László elmondta, a csapat felkészült az új szezonra, ugyanakkor a tanulási folyamat még nem ért véget, megfogalmazása szerint az együttes meccsről-meccsre fog épülni. Megemlítette azt is, hogy nála, a játék szempontjából, elsődleges a kemény védekezés, de beszélt arról is, hogy az új, életbe lépő szabályok miatt a vízilabdázók részéről gyorsabb gondolkodásra lesz szükség. Kis István azt hangsúlyozta, hogy a klub folyamatosan szeretné beépíteni a fiatal tehetségeket, az olyan fiatalokat, mint amilyen Vismeg Zsombor. A tizenhat és fél éves pólós reményét fejezte ki, hogy többször benne lesz a keretben, játszani is fog, illetőleg szeretne majd tagja lenni a jövőre, a korosztályos világbajnokságra utazó magyar válogatottnak is.

Sasa Misic az elhangzottakhoz annyit tett hozzá, hogy dr. Sike József távozásával (aki négy évig ült a kispadon) lezárult egy korszak, és egy új kezdődött el. ,,Nehéz szezon vár ránk, három fronton fogunk küzdeni, de szeretnénk minden sorozatban méltóképpen képviselni a klubot, a várost és az európai kupában az országot" – hangsúlyozta.

A miskolciaknál mindössze két-két változás történt a nyáron: távozott az amerikai Alex Bowen, valamint Szőke Szabolcs, a helyükre pedig az olasz Edoardo Manzi a Posillipo Napolitól és a montenegrói Dimitrije Krijestorac a Primorac Kotortól érkezett.

A PannErgy-MVLC szerdán 16 órától Tatabányán kezdi a bajnoki szezont, míg az Euro Kupában szeptember 13-15. között ugrik vízbe, Máltán.

Férfi OB I

Honvéd - UVSE Hunguest Hotels

2020. szept. 19. 16:15

Férfi OB I

FTC-Telekom - BVSC Zugló

2020. szept. 20. 16:30

BENU Férfi Magyar Kupa

OSC ÚJBUDA - Szolnoki Dózsa

2020. szept. 26. 16:00

BENU Férfi Magyar Kupa

FTC-Telekom - A-Híd VasasPlaket

2020. szept. 26. 17:30

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2020. szept. 27. 18:45

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2020. szept. 27. 20:15

Férfi OB I

PVSK Mecsek Füszért - Honvéd

2020. okt. 03. 16:00

BENU Női MK: UVSE-Dunaújváros, eredményhirdetés (Fotó: Kovács Anikó, Derencsényi István)
BENU Női MK: UVSE-Dunaújváros döntő (Fotó: Kovács Anikó, Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok