cover image
Egyéb

Elsődleges a védekezés

2019. szeptember 3. 18:42

Sajtótájékoztatóval nyitotta meg kedden a 2019/2020-as évadot a PannErgy-MVLC OB I-es férfi csapata.

Az eseményen részt vett Vidumanszky László, a csapat nyáron kinevezett vezetőedzője, Kis István másodedző, Szasa Misic csapatkapitány, valamint Vismeg Zsombor, aki nemrég bronzérmet szerzett az U17-es válogatottal a grúziai kontinensviadalon.

Vidumanszky László elmondta, a csapat felkészült az új szezonra, ugyanakkor a tanulási folyamat még nem ért véget, megfogalmazása szerint az együttes meccsről-meccsre fog épülni. Megemlítette azt is, hogy nála, a játék szempontjából, elsődleges a kemény védekezés, de beszélt arról is, hogy az új, életbe lépő szabályok miatt a vízilabdázók részéről gyorsabb gondolkodásra lesz szükség. Kis István azt hangsúlyozta, hogy a klub folyamatosan szeretné beépíteni a fiatal tehetségeket, az olyan fiatalokat, mint amilyen Vismeg Zsombor. A tizenhat és fél éves pólós reményét fejezte ki, hogy többször benne lesz a keretben, játszani is fog, illetőleg szeretne majd tagja lenni a jövőre, a korosztályos világbajnokságra utazó magyar válogatottnak is.

Sasa Misic az elhangzottakhoz annyit tett hozzá, hogy dr. Sike József távozásával (aki négy évig ült a kispadon) lezárult egy korszak, és egy új kezdődött el. ,,Nehéz szezon vár ránk, három fronton fogunk küzdeni, de szeretnénk minden sorozatban méltóképpen képviselni a klubot, a várost és az európai kupában az országot" – hangsúlyozta.

A miskolciaknál mindössze két-két változás történt a nyáron: távozott az amerikai Alex Bowen, valamint Szőke Szabolcs, a helyükre pedig az olasz Edoardo Manzi a Posillipo Napolitól és a montenegrói Dimitrije Krijestorac a Primorac Kotortól érkezett.

A PannErgy-MVLC szerdán 16 órától Tatabányán kezdi a bajnoki szezont, míg az Euro Kupában szeptember 13-15. között ugrik vízbe, Máltán.



Vízilabda hírek
miskolc