cover image
Egyéb

Már fókuszban a januári Eb – elindult a jegyértékesítés!

2019. szeptember 3. 13:59

2020. január 12-26. között a Duna Arénában rendezik a 34. LEN Vízilabda Európa-bajnokságot, amelynek első felvezető sajtótájékoztatóját tartották a helyszínen. Elhangzott, hogy október 22-én lesz a sorsolás, illetve hogy a jegyértékesítés az eventim.hu oldalon elindult.

Kezdjük talán a legfontosabbal: elindult a jegyértékesítés! Az eventim.hu oldalon már megválthatóak a belépők a január 12-26. között esedékes Európa-bajnokságra.

A viadal helyszínén, a Duna Arénában tartottak kedden sajtótájékoztatót, amelyen Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke bejelentette, hogy együttműködést kötöttek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülettel.

„Jó érzés az Európa-bajnokságról beszélni, fontos, hogy elkezdjük már most promotálni, ráadásul a jegyértékesítés is elkezdődött. Komoly érdeklődés mutatkozik az esemény iránt úgy nemzetközileg, mint hazai fronton. Ez nem meglepő, hiszen az olimpiát megelőző viadalról beszélünk, amely színvonalában akár előolimpiai eseménynek is nevezhetünk. Az elmúlt hónapokban rengeteg siker kötődik a szövetséghez, a magyar vízilabda családhoz. Fontos, hogy ilyen fantasztikus létesítményben, hazai közönség előtt tudjuk majd megmutatni az Európa-bajnokságon a fiataloknak, a szurkolóknak, milyen a nemzetközi sport. Ennek van sportszakmai, sportdiplomáciai és társadalmi felelősségvállalása is. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülettel együttműködve példaértékűen meg tudjuk mutatni mindenkinek, az ilyen események nem csupán a sportról szólnak. Köszönjük a magyar kormánynak, hogy támogatásával lehetővé teszi számunka az eseményt!” – fogalmazott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki tájékoztatta a megjelenteket, hogy az esemény előkészületei a tervezett ütemezés szerint zajlanak, folyamatosak az egyeztetések az Európai Úszószövetség (LEN) illetékeseivel. A még hátralévő selejtezőket követően október 22-én lesz a kontinensviadal sorsolása, illetve elmondta, hogy a jegyárakat igyekeztek úgy megszabni (a csoportmérkőzésekre 1490, a döntőre 5490 forinttól lehet belépőt váltani), hogy mindenkinek lehetősége legyen kilátogatni a Duna Arénába.

MVLSZ_EB2020_Sajtotajekoztato_20190903_MaD_003.jpg„Azért fontos Vári Attila elnök Úr által említett társadalmi felelősségvállalás, a felelősség gyakorlása, mert itt sikeres emberek karolnak fel olyan gyermekeket, akik talán kisebb eséllyel bírnak életük során ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Egyúttal esély számunkra, mert sok szinten kapnak élményt az ilyen együttműködések során” – említette Harrach Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület alelnöke, aki bízik benne, a példa ragadós, példaértékű lesz, és más sportszövetségek csatlakoznak majd az efféle nemes, szép ügyhöz, amely keretében többezer hátrányos helyzetű, és állami gondozott gyermek számára biztosít szervezetten lehetőséget, hogy az Európa-bajnokság mérkőzésein a helyszínen szurkolhassanak.

MVLSZ_EB2020_Sajtotajekoztato_20190903_MaD_009.jpgA sajtótájékoztatón Bíró Attila és Märcz Tamás, válogatottjaink szövetségi kapitányai beszámoltak az Európa-bajnokságig vezető útról, amely egyik esetben sem egyszerű, hiszen mindkét nem esetében felettébb sűrű versenynaptárról beszélhetünk. Csapataink elindulnak a Világligában (sorsolás később várható), ezen meccsek mellett a kapitányok alkalomadtán válogatott összetartásokat terveznek, illetve decemberben/januárban nemzetközi tornán tesztelnék kiválasztottjaikat. Mindkét szakember, és a megjelent játékosok, Keszthelyi-Nagy Rita, Gangl Edina, Varga Dénes, Jansik Szilárd és Pohl Zoltán a szövetségi kapitányokat megerősítve egytől-egyik kiemelték, hogy az Európa-bajnokságon egyértelműen az olimpiai kvalifikáció megszerzése a cél. Tekintettel arra, hogy Budapesten majd egy-egy kvótát osztanak, ez „legegyszerűbben” az Eb megnyerésével érhető el. A hölgyeknél Spanyolországnak, az uraknál Szerbiának, Olaszországnak és Spanyolországnak van már tokiói kvótája, így az ő szereplésük nem befolyásolja a januári viadal kvótaosztását.
MVLSZ_EB2020_Sajtotajekoztato_20190903_MaD_001.jpg  

Vízilabda hírek
eb 2020