cover image
Egyéb

BL: őrült meccsen jutott tovább a Recco

2013. november 10. 14:19

A rijekai thrillerhez hasonló összecsapást izgulhattak végig az elmúlt két év győztesének belgrádi összecsapásán: a Recco végül ötméteresekkel búcsúztatta a címvédő Crvena Zvezdát.

Négygólos (9-5) előnnyel érkezett a belgrádi pokolba a Pro Recco, de csaknem elvérzett a kétezer fanatikus előtt: a Zvezda, ha az utolsó pillanatban is, végül ledolgozta a hatalmas hátrányt.

Félelmetes meccs volt, a Zvezda nagyon keményen belekezdett, és az első negyed végére eltüntette az olaszok előnyének felét (3-1). A második negyedben is tartott a lendület, 5-2-nél időkérés után a plusz négyért támadhattak emberelőnyben, ám az olaszok kibekkelték ezt a támadást, majd Ivovics és Giorgietti találatával 5-4-re zárkóztak vissza a szünetig.

A belgrádiak azonban egyre csak jöttek, és Raszovics vezérletével – ő két gólt szerzett – ismét „előállították” a közte hármat (8-5), ám Aicardinak ismét sikerült szépítenie, ám az utolsó részre így is 8-6-os előnnyel kanyarodott a Zvezda.
A zárórész maga volt a tömény izgalom. Avramovics előnyből: 9-6, Figlioli szintén fórból: 9-7. Aztán ismét a hazaiak: Radzsen révén 10-7, és még mindig volt elég idő... Sefik lehúzta a redőnyt, hiába ostromolták a kapuját a reccóiak – soraikban Madaras Norbival, aki ezúttal nem szerzett gólt –, az utolsó támadásban pedig jött az esély egy fór képében, és Avramovics nem tévesztett: egyetlen másodperccel a duda előtt meglett a plusz 4 (11-7), ami azt jelentette, hogy az új szabályok értelmében ötméteresek következtek (hosszabbítás már nincs).

A párbaj félelmetesen alakult a két hosszúkezű géniusszal, Sefikkel és Tempestivel a kapuban. Figlioli kezdte: belőtte (0-1). Prlajnovics sem tévesztett (1-1). Ivovics hideg fejjel (1-2). Vapenski lövését védte Tempesti – csakhogy Janovicsét is Sefik (még mindig 1-2). Raszovics labdájára is odaért Tempesti, Jokovic viszont belőtte (1-3). Vukcsevics tartotta a reményt (2-3), sőt, Giorgietti labdáját hárította Sefik! Visszajöhettek volna tehát, ám Radzsen ötösét fogta Tempesti (ez volt a harmadik védett büntetője) – és ezzel a Recco megnyerte a párbajt, és kiejtette a címvédőt.

A nap harmadik mérkőzése izgalommentesen telt: a hatgólos előnnyel Athénbe érkező Radnicki Kragujevac játékosai csak arra figyeltek, hogy ne érje őket kellemetlen meglepetés – és nem is érte: a Vuliagmeni ugyan nyert 6-5-re, ám összesítésben a szerbek simán behúzták a továbbjutást.

BL-selejtezők, 3. forduló

Primorje Rijeka (horvát)–Szolnoki Dózsa Közgép 8-7
Összesítésben: 18-17

Crvena Zvezda (szerb)–Pro Recco (olasz) 11-7, ötméteresekkel: 2-3
Összesítésben: 16-16 – 18-19

Vuliagmeni (görög)–Radnicski Kragujevác (szerb) 6-5
Összesítésben: 11-16

Szintyez Kazany (orosz)–DiGi Oradea (román) 10-7
Összesítésben: 18-20

Vízilabda hírek
bl selejtező
madaras norbert
recco