cover image
Egyéb

„Ez csalás volt, ne szépítsük”

2013. november 10. 2:01

Húsz perccel a lefújás után, a langyos adriai szellőben már higgadtan értékelték a szolnokiak a történteket – cseppet sem csodálható módon az egyenlő bánásmód hiányára vezették vissza kiesésüket. Joggal.

Kovács István, a Szolnok szakmai igazgatója
Ezen a szinten négy emberelőnnyel azért nem lehet nyerni. Ha a második félidőben megkapjuk a két ötméterest, szintén más a vége – de így a szünet után jóformán csak védekeztünk. Azt kell mondanom, nagyon messze volt a játékvezetés magától a vízilabdától. Nem az új szabályoktól, azok mintha nem is léteznének – a vízilabdától. A csapat minden dicséretet megérdemel, hiszen olyan szintű játékot nyújtott, amivel mindössze nyolc gólt kapott. Mégis kiestünk, mert 6-3 után szinte nem kaptunk ítéletet. Természetesen az is közrejátszott, hogy azért a második félidőben mi is bele-belehibáztunk a támadásokba, olykor védekezésben is – ilyenkor derül ki, hogy Alekszics mennyire hiányzik. Ilyen szintű csapat ellen, ilyen kiélezett mérkőzésen egy ilyen klasszis rengeteg nyomna a latban. Mindegy, sok értelme nincs beszélni arról, mi lett volna, ha... Ahogy láttam, a rijekaiak sem nagyon örültek a végén. Mindenki tudja, hogy ezen a napon nekünk kellett volna örülnünk, mert az a csapat, amelyik jól vízilabdázott, amelyik játszott, az a miénk volt.

Hosnyánszky Norbert
Amikor kijöttem az uszodából, mindenki gratulált – már főként horvátok. Volt mihez, ám ettől még a Rijeka jutott tovább. Akik itt voltak, látták, mi történt, de csak ők. Mindenki más csak annyit tud majd erről a mérkőzésről, amennyit írnak róla: hogy nyert a Rijeka, a Szolnok pedig kiesett. Nagyon ragozni nem is érdemes. Sajnos, még mindig előfordulhat egy profi sportban, hogy idejön két ember, aki otthon valószínűleg még a feleségére sem mer rászólni, itt viszont kiéli magát és megszívat tizenhat embert. Sajnos, ebben a sportágban ez elő tud fordulni – el kell fogadni, megütni nem lehet őket, kicsit forrsz belül, aztán hazamész, és szépen elfelejted. Ennyi." 

Decker Attila
Ha ebbe az irányba megy ez a sport, az nagyon rossz. Ami itt volt, az egészen felháborító. Próbálnak itt szabályokat módosítgatni, de mit ér ez, ha a spanyol bíró azt mondja a meccs után a csapatkapitányunknak, hogy nem, ilyen nincs, és ennek nem szabad legközelebb előfordulnia. Talán majd egyszer nekünk is fújnak, ha legközelebb mi vagyunk otthon – de ennek nem úgy kéne működnie, hogy oda-vissza megy a csalás. Mert ez csalás volt, ne szépítsük. Gratulálok a csapatnak, külön Kis Gabinak, aki ma is fantasztikus volt, lőtt három gólt, csinált még két ötméterest, amit a világ bármelyik pontján befújnak, még Brazíliában is, itt, a rijekai uszodában nem adták meg. Elismerés a csapatnak – a Magyar Kupát meg akarjuk nyerni, mert most már előre kell nézni.
Vízilabda hírek
rijeka
szolnok bl
nyilatkozat
decker
kovács
hosnyánszky