cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Fiú U17-es Eb: vasárnap kezdődik a tbiliszi kontinensbajnokság

2019. augusztus 9. 12:30

Augusztus 11. és 18. között Grúzia fővárosa, Tbiliszi ad otthont a fiú U17-es Európa-bajnokságnak, melyen tizenhat nemzet, a 2002-es korosztály legjobbjai szállnak harcba. A magyar fiúválogatott pénteken reggel kelt útra a kontinensviadal helyszínére.

Egy ezüstérem, egy tornagyőzelem.
 
Avagy Székely Bulcsú és Tóth Kálmán legénysége kiváló előjelekkel várhatja a vasárnap kezdődő kontinensviadalt. Tanítványaik először július 23. és 25. között Miskolctapolcán, az OMV-Kupán tették próbára tudásukat. A négycsapatos nemzetközi viadalon a házigazda magyar válogatott mellett Horvátország, Olaszország és Szerbia nemzeti együttese vett részt. A magyar fiatalok mérlege egy győzelem Szerbia ellen (7-6), egy döntetlen Horvátország ellen (14-14), és egy végletekig kiélezett mérkőzésen kétgólos vereség a taljánokkal szemben (13-11), így Horvátországot és Szerbiát megelőzve, Olaszország mögött az előkelő második helyen zárták a mieink a háromnapos borsodi tornát.

Majd következett a korosztály legrangosabb megméretése, az olaszországi Cagliariban megrendezett Mediterrán-kupa, ismertebb nevén Comen-kupa. Hazánk válogatottja valamennyi csoportmérkőzését megnyerte, Montenegrót 16-8-ra, Máltát 18-6-ra, Szerbiát pedig 9-7-re győzte le a magyar együttes. A mieink a folytatásban sem találtak legyőzőre, a negyeddöntőben Görögországot (9-4), az elődöntőben pedig Horvátországot verték meg 14-5-re, míg a döntőben a házigazda olaszokat gyűrték le nagy csatában 8-7-re. A magyar U17-es fiúválogatott valamennyi riválisát megelőzve, veretlenül nyerte meg a rangos nemzetközi tornát.
 
Vasárnap pedig kezdetét veszi a kontinensbajnokság, melyen tizenhat ország csap össze az Európa-bajnoki címért. Székely Bulcsú és Tóth Kálmán csapata a C-jelű kvartettbe került, egy csoportba Hollandiával, Szlovákiával és a nagy rivális Szerbiával. A mieink vasárnap délelőtt, magyar idő szerint 11 órakor Szlovákia ellen kezdenek (Grúziában két órával előrébb járnak).
 

Az Eb-csapat:
Kapusok:
Gyapjas Brendon, Hörömpő Botond
Mezőnyjátékosok: Eppel Barnabás, Gábor Lőrinc, Kevi Bendegúz, Lantos István, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nyíri Balázs, Pető Attila, Szabó Bence, Szeghalmi Zsombor, Várkonyi Ádám, Vígvári Vince, Vismeg Zsombor
Edzők: Székely Bulcsú, Tóth Kálmán. Csapatvezető: Madaras Norbert

Fiú U17-es Európa-bajnokság
Grúzia, Tbiliszi, 2019. augusztus 11-18.

A csoportbeosztás
A-csoport:
Oroszország, Olaszország, Törökország, Málta
B-csoport: Montenegró, Grúzia, Görögország, Románia
C-csoport: Magyarország, Szerbia, Szlovákia, Hollandia
D-csoport: Spanyolország, Horvátország, Németország, Franciaország

A program - csoportmérkőzések (magyar idő szerint - Grúziában két órával előrébb járnak)
2019. augusztus 11., vasárnap

11:00 Magyarország-Szlovákia
2019. augusztus 12., hétfő
18:30 Magyarország-Szerbia
2019. augusztus 13., kedd
15:30 Magyarország-Hollandia
Fotó: Madaras Norbert

Fotó: Madaras Norbert

 

Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú korosztályos tehetséggondozó 2002