cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Előre a bronzért - 10 órától Horvátország ellen!

2019. július 27. 2:00

A Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk a kvangdzsui világbajnokság kisdöntőjében a címvédővel találkozik - a meccset az M4 Sport élőben közvetíti. Miképpen az ezt követő spanyol-olasz finálét is.

Két esztendeje a budapesti világbajnokság döntőjét, most a kvangdzsui kisdöntőjét vívják egymás ellen. Két éve a horvátok győztek, s lettek világbajnokok a Margitszigeten, ám idén Zágrábban a mieink nyerte a fináléban, s lettek ezzel Európa Kupa-győztesek. A vb-k statisztikája terén is hasonló az elosztás: a felek eddigi 7 vb-meccséből 3-at nyert a magyar válogatott, 3-at a horvát, 1 lett döntetlen.
 
A meccs estéjén Märcz Tamás szövetségi kapitány még elmondta a gondolatait. Utána csapatösszeröffenést tartottunk, amelyen kicsit szabadabban, kötetlenebbül tudtunk beszélgetni. Jól elvoltunk, kell is az ilyen. Meg akarjuk szerezni a bronzérmet, mert nagyon jót tenne a csapatnak, különösen azoknak, akik először szerepelnek világbajnokságon. Klassz volna éremmel hazatérni, az megmutatná, hogy érdemes dolgozni a mindennapokban. Férfiasan be kell menni a vízbe, és meg kell verni a horvátokat" - mondta Vámos Márton Kvangdzsuban a Nemzeti Sport tudósítójának.
 
 „Mindenképpen önbizalomra ad okot, hogy hazai pályájukon győztük le őket - tette hozzá Jansik Szilárd. - Ráadásul akkor Hárai Balázs nélkül játszottunk, mert megsérült. Most van Pufi, igaz, Varga Dénes meg kevésbé. Nem hiszem, hogy az elveszített elődöntőjük után emiatt megtörtek lennének. Ők is közel jártak a kvótához, mi is, mindenki nekifuthat újra a januári budapesti Európa-bajnokságon. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen jó csapatok, a horváton kívül a görög vagy a montenegrói sincs még ott Tokióban. Ugyanakkor nekünk szerintem bőven van még esélyünk kvalifikálni, nincs veszélyben az olimpiai szereplés. Nagyon csalódottak vagyunk, ugyanakkor az időt nem lehet visszatekerni, és sokkal jobb a dobogóról nézni az eredményhirdetést, nem a lelátóról, szóval már csak a horvátokkal foglalkozunk."
 
18. FINA VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU 
VÍZILABDA 
FÉRFIAK 
A további program
- magyar idő szerint (Dél-Koreában hét órával előrébb járnak) 
JÚLIUS 27., szombat 
A 7. helyért 
7.00: Németország-Görögország
Az 5. helyért 
8.30: Szerbia-Ausztrália
A 3. helyért 
10.00: Horvátország-Magyarország
Döntő 
11.30: Spanyolország-Olaszország

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
vb