cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Drámai mérkőzésen negyedik a női válogatott

2019. július 26. 11:00

A Bíró Attila irányította női válogatott 10-9-es vereséget szenvedett Ausztráliától, így a negyedik helyen zárta a kvangdzsui világbajnokságot. A döntőben Egyesült Államok 11-6-os győzelmet aratott a tokiói kvótát szerző spanyolok felett.

Ami a két nemzet statisztikáját illeti: Ausztráliával a világbajnokságok során 6 mérkőzést játszottunk, a mérleg 50%-os: 3 alkalommal nyertünk, 3 alkalommal veszítettünk, a gólkülönbség 38-45. Ezt a mérleget szerették volna Bíró Attila tanítványai a maguk javára billenteni... Férfiválogatottunk pedig a lelátón foglalt helyet, és buzdította a magyar hölgyeket!
 
A bronzmérkőzést a rivális kezdte jobban, Hannah Buckling akciógóljával, Zoe Arancini ötméteresével és Bronwen Knox emberelőnyben értékesített találatával gyorsan meglépett hárommal Predrag Mihailovics csapata. A harmadik ausztrál gól után Bíró Attila tanítványai is rákapcsoltak, előbb a csapatkapitányt, Keszthelyi Ritát hagyták üresen, aki köszönte szépen, ki is lőtte a bal felsőt, majd Leimeter Dóra váltott gólra egy kettős fórt, az első nyolc percet pedig a megúszó Gurisatti Gréta zárta, 3-3.

Női válogatottunk lendülete a folytatásban sem tört meg, a második menetben ott folytatta a csapat, ahol az első játékrész végén abbahagyta, Csabai Dóra iratkozott fel a gólszerzők közé. Nem sokkal később Zoe Arancini kiegyenlített, ám a mieink újfent átvették a vezetést - Csabai Dóra lövését védte az ausztrál kapus, Gabriella Palm, de a kipattanót az 50. válogatott mérkőzésén vízbe csobbanó Rebecca Parkes bekotorta. Bex szemfüles találata azonban nem maradt megválaszolatlanul, góljára Arancini felelt, Gurisatti Gréta fórgóljára pedig Bronwen Kox válaszolt. Sőt, a hajrában Hannah Buckling helyezett a jobb alsó sarokba, így az ausztrálok várhatták előnyből a folytatást, 7-6.

A harmadik felvonásban szorítottak a gólcsapon a csapatok, mindössze egy-egy találat született. Keszthelyi Rita távoli bombájával döntetlenre módosult az állás, ám Amy Ridge találatával ismét a riválisnál volt az előny, 8-7.

A mindent eldöntő negyedik negyedben újfent berobbantotta az ágyúkat az ellenfél. Előbb Bronte Halligan ejtett a jobb alsóba, majd a csapatkapitány, Rowie Webster villant, góljával pedig már három volt a különbség. Szilágyi Dorottya és Keszthelyi Rita (aki 25 góljával a vb gólkirálynője lett) találataival sikerült egyre csökkenteni a differenciát, sőt, számtalan lehetősége volt a mieinknek az egyenlítésre, ám valamennyi helyzet kihasználatlanul maradt. Az ausztráloknak sikerült megőriznie egygólos előnyét, 10-9-es győzelmével pedig elhódította a bronzérmet. A magyar női válogatott a negyedik helyen zárta a kvangdzsui világbajnokságot.
 
Az amerikai női vízilabda-válogatott pedig megvédte világbajnoki címét, miután a kvangdzsui vb döntőjében 11-6-ra legyőzte az olimpiai kvótát szerző spanyol csapatot.

20190726_hungary_vs_australia5.jpg 
18. FINA VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU
VÍZILABDA
NŐK

A 3. helyért
Ausztrália-Magyarország 10-9 (3-3, 4-3, 1-1, 2-2)
Vezette: Deslieres (kanadai), Teixido (spanyol)

AUSZTRÁLIA: Palm - Gofers, Buckling 2, Halligan 1, Knox 2, Webster 1, Arancini 3. Csere: Bishop, Ridge 1, Mihailovics, Armit, Steere. Szövetségi kapitány: Predrag Mihailovics

MAGYARORSZÁG: Magyari - Szilágyi 1, Rybanska, Keszthelyi 3, Leimeter 1, Gyöngyössy, Vályi. Csere: Gangl (kapus), Parkes 1, Gurisatti 2, Horváth, Illés, Csabai 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

További eredmények/program - magyar idő szerint (Dél-Koreában hét órával előrébb járnak)
JÚLIUS 26., péntek
A 7. helyért
Görögország-Hollandia 9-11
Az 5. helyért
Oroszország-Olaszország 10-9
Döntő
Egyesült Államok-Spanyolország 11-6

Vízilabda hírek
Női válogatott