cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Férficsapatunk is a bronzért játszhat a világbajnokságon!

2019. július 25. 9:51

A Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk 12-10-es vereséget szenvedett Olaszországtól, így a világbajnoki bronzért csatázhat majd szombaton 10 órától Horvátország ellen.

Parádésan indult.
 
Az első negyedben Mezei Tamás nem tudták tartani az olasz bekkek, mezőnyből is kapott kiállításokat a rivális, és a négy emberelőnyből mind a négyet gólra váltotta a csapat! Pohl Zoltán egy remek „Fradi-fuguát" tett be, Sedlmayer Tamás, Manhercz Krisztián és Vámos Márton pedig a helyéről lőtt kíméletlenül. Odaát di Fulvio lőtt be egy fórt és talált be akcióból, de amúgy három hátrányt is kiblokkoltunk, ergo remekül működött Nagy Viktor előtt a falmunka.
 
Kimondottan rosszul folytatódott.
 
A másodikban ugyanis fordult a kocka: a fórokat egy kivételévek kihagytuk (Zalánki Gergő volt a gólszerzőnk), del Lungónak nem adtunk sok munkát, és közben az olaszok megtalálták a hátul keletkező rést. Zsinórban három fórt lőttek be, a vb-n eddig gólt nem szerző Echenique ellenállhatatlanul tüzelt, plusz kettőről mínusz kettőre változott a csata - számszerűsítve 4-2-ről 5-7-re álltunk. Ráadásul az egy kivédekezett emberhátrány is sokkba került, lévén Figlioli lövése „elvitte" Nagy Viktor vállát, őt Vogel Soma váltotta.
 
Fordulás után a korábbi etapoktól eltérőn abszolút kiegyenlítetté vált a csata: itt is, ott is három-három fór, ezekből itt is, ott is egy-egy gól (Angyal Dániel és Figari). Nálunk egy pazar Hárai Balázs-csavar írta a forgatókönyvet, átellenben azonban elveszítettük centerünket, aki összeszedte a harmadik kiállítását, sőt miután még egyet ráfújtak, ötöst lőhetett Figlioli, aki nem hibázott. A 2-2-es negyed azért volt fájó, mert 7-7-re egyenlítettünk, innen mentek el ismét kettővel...
 
A záró menetben lejárt az áthúzódó emberelőny, de Vámos bombagólja jelentette a reményt. A törött ujjával harcoló, a labdát értelemszerűen nehezen megfogó Varga Dénes emberhátrányban szedett le egy keresztpasszt, de aztán nem sikerült fórból egyenlíteni. Egy nagy Vogel-védés és olasz kiállítás után második idejét is kikérte Märcz Tamás, de Vámos két bombáját is védte del Lungo. Campagna is időt kért fórban, tudta, a plusz kettő 4 perccel a vége előtt sokat jelent egy ilyen meccsen - sajnos jól megjátszották, Figari a falból lőtt pontosan.
 
Zalánki válaszreakciója akcióból visszahozta a reményeket, de Echenique sem tétlenkedett, és a rövidbe lőtt. A remeklő Angyal fórból szépített, de átellenben egy már kiblokkolt hátrányt követően Luongo lövése csúszott be. Miután a következő fórunkat Zalánki a fára lőtte, elveszett az esély, az olaszok rutinosan lehozták a végjátékot, 12-10-re győztek, így döntőbe jutottak, egyben olimpiai kvótát szereztek. A finálét a horvátokat 6-5-re legyőző, így szintén tokiói kvótát szerző spanyolokkal vívhatják. A bronzért így a mieink emelt fővel Horvátországgal csatázhatnak majd szombaton magyar idő szerint 10 órától. 
 
18. FINA VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU 
VÍZILABDA 
FÉRFIAK 

Elődöntő
Magyarország-Olaszország 10-12 (4-2, 1-5, 2-2, 3-3)

Vezette: Zwart (holland), Margeta (szlovén)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Varga Dénes, Manhercz 1, Jansik Sz., Hárai 1, Sedlmayer 1, Vámos 2. Csere: Vogel Soma (kapus), Pohl 1, Angyal 2, Bátori, Zalánki 2, Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

OLASZORSZÁG: Del Lungo – Velotto, Luongo 1, di Fulvio 3, Aicardi, Echenique 4, Figari 2. Csere: Di Somma, Figlioli 1, Bodegas 1, Dolce, Renzuto. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna

További eredmények
Elődöntő 
Spanyolország-Horvátország 6-5
Az 5-8. helyért 
Szerbia-Németország 12-12 - ötméteresekkel 5-4
Ausztrália-Görögország 9-8
A 9. helyért 
Montenegró-Egyesült Államok 14-15 
A 11. helyért 
Japán-Dél-Afrika 15-5

A további program - magyar idő szerint (Dél-Koreában hét órával előrébb járnak) 
JÚLIUS 27., szombat 
A 7. helyért 
7.00: Németország-Görögország
Az 5. helyért 
8.30: Szerbia-Ausztrália
A 3. helyért 
10.00: Horvátország-Magyarország
Döntő 
11.30: Spanyolország-Olaszország
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
vb