cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Az olaszok legyőzésével elődöntőben női csapatunk!

2019. július 22. 12:27

A Bíró Attila irányította női válogatottunk a kvangdzsui vb-negyeddöntőben parádés védekezéssel 7-6-ra legyőzte az olimpiai ezüstérmest, így szerdán 11:30-tól Spanyolországgal elődöntőt vívhat!

Bíró Attilát nem érdekelte a korábbi vb-k statisztikája, az elmúlt időszak bőven javunkra forduló mérlege, egyet emelt ki: muszáj jól kezdeni, és erre alapozva végig koncentráltan, agresszíven játszani, és nyerni.
 
Nos, kijelenthető, pont úgy kezdett a csapat, ahogy a szövetségi kapitány megálmodta: az olaszok az első negyedben szenvedtek a mieink szoros védekezésében, ráadásul négy emberelőnyös helyzetükből hármat is sikerült kivédekeznünk! Mindeközben nálunk 3/3 volt a mérleg, lévén Illés Anna, Leimeter Dóra és Gurisatti Gréta sem hibázott a jól megjáratott akció során, emellett pedig Keszthelyi Rita villantotta meg hat a hat ellen is a tudását. Jó volt látni a mieink taktikus, sokszor a második centerbe beúszása építő játékát, amivel nem bírtak az olaszok.
 
A második negyedben is rendben volt a hátsó munka, a blokkok a helyükön magaslottak, a centereik nem sokra mentek, vagy ha igen, a 150. válogatott meccsét játszó Gangl Edina védett. Chiappini emberelőnyből szerzett találata mellett Emmolo lövése talált utat a kapunkba - ez utóbbiért volt nagy kár, mert már úgy nézett ki, hogy meglesz a kapusunknak... Ami azonban nagyobb gondot jelentett, az a három kihagyott emberelőny - egy közülük ráadásul időkérés után történt. Szilágyi Dorottya akciógólja jelentette így azt, hogy 5-4-re vezettünk az első félidőt követően.
 
Fordulás után ott folytatta a csapat védekezésben, ahol abbahagyta. Legyen elég megemlíteni, hogy például hiába hibázott el egy fórt csúnyán Vályi Vanda, hátul kétszer is szenzációsan blokkolt. És említsük meg, hogy Bianconit és Garibottit, a rivális két ászát milyen jól semlegesítették játékosaink. Tabani fórból egyenlített, Gurisatti Gréta ötméteresből szerzett újból vezetést, így a második személyi hibája miatt sokat  „jegelt" Keszthelyi nélkül is tartottuk az előnyt, Illés Anna remekül vette át a vezér szerepét. 
 
A záró negyedet viszont rosszul indítottuk: Gyöngyössy Anikó kiharcolt egy fórt (ráadásul Palmieri második kiállítása volt ez), ám Szilágyi rosszul lőtt - majd az ellenakció során Queirolo egyenlített. Viszont miután Bianconi kapufája után visszaúszás közben összeszedte harmadik kiállítását (!), Leimeter belőtte a fórt, újra vezettünk. Gangl kétszer is nagyot védett emberhátrányban, hősiesen védekezett a társaság, és a szezon legjobb teljesítményével, igazi csapatmunkával kiharcolta a győzelmet!
 
Négy közé jutott még a görögöket tíz góllal legyőző Egyesült Államok, az oroszokat 9-7-re felülmúló Ausztrália, illetve a 6-1-es első negyeddel Hollandiát sokkoló, 12-8-ra nyerő Spanyolország. Utóbbi csapattal vívhat magyar idő szerint szerdán 11:30-tól Bíró Attila csapata!
20190722_hungary_vs_italy-1.jpg  
18. FINA VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU
VÍZILABDA
NŐK

Negyeddöntő
OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 6–7 (2–4, 2–1, 1–1, 1–1)
Vezette:
Margeta (szlovén), Putnikovics (szerb)

OLASZORSZÁG: Gorlero – Tabani 1, Bianconi, Chiappini 1, Palmieri, Garibotti, Queirolo 1. Csere: Avegno 1, Emmolo 1, Aiello, Viacava, Picozzi 1
Szövetségi kapitány: Fabio Conti

MAGYARORSZÁG: Gangl – Szilágyi 1, Csabai, Illés 1, Parkes, Vályi V., Keszthelyi 1. Csere: Rybanska, Leimeter 2, Gurisatti 2, Gyöngyössy, Horváth B.
Szövetségi kapitány: Bíró Attila

További eredmények
Negyeddöntő
Egyesült Államok-Görögország 15-5
Oroszország-Ausztrália 7-9
Spanyolország-Hollandia 12-8

Helyosztók
A 15. helyért

Dél-Korea-Kuba 0-30
A 13. helyért
Dél-Afrika-Japán 2-21
A 9-12. helyért
Kanada-Kína 10-10 - ötméteresekkel 7-6
Új-Zéland-Kazahsztán 10-10 - ötméteresekkel 2-4

A további program - magyar idő szerint (Dél-Koreában hét órával előrébb járnak)

JÚLIUS 24., szerda
Helyosztók
A 11. helyért

10.30: Kína-Új-Zéland
A 9. helyért
12.00: Kanada-Kazahsztán
A 5-8. helyért
7.00: Görögország-Oroszország
8.30: Hollandia-Olaszország
Elődöntő
10.00: Egyesült Államok-Ausztrália
11.30: Spanyolország-Magyarország

JÚLIUS 26., péntek
A 7. helyért

7.00: 
Az 5. helyért
8.30: 
A 3. helyért
10.00: 
Döntő
11.30:

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
vb