cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Július végén rendezik Miskolctapolcán az OMV-Kupa utánpótlás vízilabda tornát

2019. július 16. 15:45

A hónap végén tartják az augusztusi U17-es Európa-bajnokság legfontosabb felkészülési tornáját, az OMV-Kupát. Kimondottan erős a mezőny, hiszen a magyar csapaton kívül a szerb, a horvát és az olasz válogatott ugrik medencébe. Az esemény a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) és az OMV 2016 óta tartó együttműködésének újabb állomása.

Kiemelt állomásához érkezik az U17-es fiú vízilabda-válogatott Európa-bajnoki felkészülése. A csapat július 23-25. között Miskolctapolcán, az OMV-Kupán játszik, amely az augusztusban tartandó korosztályos Európa-bajnokság legfontosabb felkészülési tornája. A magyar válogatott mellett a szerb, a horvát és az olasz U17-es csapat ugrik még medencébe. A kupa egyben az észak-magyarországi régió meghatározó sporteseménye is lesz, miután hasonlóan rangos tornát a nyár ezen szakaszában nem rendeznek az országrészben.
 
„Az OMV 2016 óta a magyar vízilabda utánpótlás-válogatott támogatója, amelyről az akkori döntés szinte természetszerű volt. A sport és a feltörekvő tehetségek szponzorációja ugyanis része az OMV üzletpolitikájának, a vízilabda pedig a legnagyobb sikereket hozó magyar csapatsportágak egyike. A Magyar Vízilabda Szövetséggel azóta zajló közös munka eredményességét mutatja, hogy ilyen magas szintű tornákat immár rendszeresen meg tudunk szervezni" - mondta Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója.
 
A csapatépítés szempontjából mindenképpen meghatározó állomás lesz a borsodi torna. A magyar válogatott ugyanis a korosztály legjobbjainak tekinthető csapatokkal játszik, amely segít abban, hogy a szakmai stáb átfogó képet kapjon arról, hol is tart a válogatott, illetve milyen munkát kell még elvégezni az Európa-bajnokságig.  
 
„Ezek a tornák mindig nagy lehetőséget kínálnak a játék csiszolására. Az OMV-Kupa viszont ezek közül is kiemelkedik, miután kifejezetten rangos ellenfelek ellen tudunk játszani az augusztusi kontinensviadal előtt. Mindez nagy segítségünkre van abban, hogy csapatként formálódjunk, és a srácok egyénileg is fejlődjenek. A gyerekek számára az külön öröm, hogy ilyen komoly eseményen hazai közönség előtt játszhatnak" - mondta Székely Bulcsú, a válogatott edzője, a 2000-es olimpiai bajnok csapat játékosa.        
 
A válogatott tagjai közül Pető Attila, Vismeg Zsombor és Vigvári Vince is hangsúlyozta, hogy számukra nagyon fontosak a hasonló tornák. Ezek olyan események, amelyek segítséget nyújtanak abban, hogy hosszú távú céljaikat elérjék, vagyis 5-6 év múlva stabil tagjai legyenek egy OB I-es csapatnak, és a felnőttválogatott esetében is számításba vegyék őket. Vigvári Vince kiemelte, hogy az OMV-Kupa jobbkor nem is jöhetett volna, számukra ugyanis a legutóbbi nemzetközi torna már csaknem két éve volt. A most Magyarországra érkezők közül azóta csupán alkalmanként játszottak egy-egy csapattal. „Így most fel tudjuk mérni, hogy mennyit fejlődtünk az eltelt időben, és hol a helyünk a nemzetközi mezőnyben" - mondta a sportoló.
 
Az OMV a magyar sikersportágak és sportolók elkötelezett támogatója. A vállalat 2016 óta szponzorálja a hazai vízilabda-utánpótlást, illetve a Győri Audi ETO KC és a Telekom Veszprém kézilabdacsapatokat. Az OMV 2018 óta kiemelt partnere a FIA túraautó-világkupa (WTCR) futamain versenyző Michelisz Nortbertnek.
 
Az OMV-Kupa résztvevő csapatai az alábbi kiírás szerint mérkőznek meg egymással:
 
Mérkőzések időpontja: 2019. 07. 23-25.
Helyszín: Miskolctapolcai Strandfürdő
 
Dátum
Időpont
Mérkőzés
2019.07.23. (kedd)
17:00 - 18:15
Horvátország - Olaszország
 
18:30 - 19:45
Magyarország - Szerbia
     
2019.07.24. (szerda)
17:00 - 18:15
Horvátország - Szerbia
  18:30 - 19:45
Magyarország - Olaszország
     
2019.07.25. (csütörtök)
16:00 - 17:15
Szerbia - Olaszország
 
17:30 - 18:45
Magyarország - Horvátország
     
  19:00
Éremátadó ünnepség
 
omv_kupa.JPG
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú korosztályos tehetséggondozó 2002