Universiade: elődöntőben a női válogatott!

2019. július 10. 16:25

Női válogatottunk fordulatos, és végletekig kiélezett mérkőzésen győzte le 7-4-re Ausztráliát, s jutott a nápolyi Universiade pénteki elődöntőjébe.

Fotó: Benczur Márton

Július 3. és 14. között Olaszország ad otthont a 30. Universiade-nak. A Nápolyban megrendezésre kerülő egyetemisták és főiskolások olimpiáján 18 sportágban 127 nemzet közel 8000 sportolója méri össze erejét. A magyar színeket 21 egyetem 105 sportolója képviseli - köztük 26 vízilabdázóval.
 
Mihók Attila és Benczur Márton tanítványai háromgólos hátrányból álltak fel és fordítottak Ausztrália ellen a nápolyi Universiade negyeddöntőjében. A magyar hölgyek a négygólos Garda Krisztina vezérletével 7-4-es sikert arattak, mellyel kvalifikálták magukat a pénteki elődöntőbe, ahol Oroszország nemzeti együttese lesz az ellenfél. 


 


 


 
  
UNIVERSIADE 2019, NÁPOLY
Negyeddöntő 
Magyarország-Ausztrália 7-4 (0-2, 1-1, 3-1, 3-0)
Gólszerzők:
Garda 4, Farkas, Kövesdi, Gémes
Teljes jegyzőkönyv: itt

Fotó: Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Facebook

NŐK 
A keret 
Kapusok: Kiss 
Alexandra, Lekrinszki Gina Petra 
Mezőnyjátékosok: Brezovszki Gerda, Farkas Tamara, Garda Krisztina, Gémes Anett Alexa, Gerendás Matilda, Hertzka Orsolya, Huszti Dóra, Kövesdi Vivien, Kuna Szonja, Máté Zsuzsanna, Mucsy Anna Mandula 
Stáb: Mihók Attila, Benczur Márton, Almási-Szabó Marcella
 
FÉRFIAK 
A keret 
Kapusok: Kardos 
Gergely, Szakonyi Dániel 
Mezőnyjátékosok: Bencz Rolf, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd 
Stáb: Horváth János, Keszthelyi Tibor, Bors LászlóEmlékezés - 2020.06.18. (Fotók: Derencsényi István/MVLSZ)
Férfiválogatott edzés, 2020. május - 5. hét - Fotók: Stuber Sándor/vlv.hu
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok