Universiade: folytatás szerdán, a negyeddöntőkkel

2019. július 09. 21:05

Férfiválogatottunk szerdán délután 17.30-kor Japánnal, női válogatottunk 15.30-kor pedig Ausztráliával csap össze az elődöntőbe jutásért a nápolyi Universiaden.

Fotók: Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Facebook

Július 3. és 14. között Olaszország ad otthont a 30. Universiade-nak. A Nápolyban megrendezésre kerülő egyetemisták és főiskolások olimpiáján 18 sportágban 127 nemzet közel 8000 sportolója méri össze erejét. A magyar színeket 21 egyetem 105 sportolója képviseli - köztük 26 vízilabdázóval.
 
Horváth János és Keszthelyi Tibor legénysége a csoportküzdelmek során mindössze egyetlen vereséget szenvedett a házigazdáktól (míg a rendkívül erős horvátokat, Japánt és Ausztráliát is legyőzték), így az edzőpáros tanítványai a csoport második helyén zártak. Férfiválogatottunknak a legjobb négybe jutásért Japánnal kell összecsapnia, a mérkőzés szerdán 17.30-kor kezdődik. A mieink a második fordulóban egyszer már farkasszemet néztek az ázsiaiakkal, akkor fölényes, 18-12-es magyar siker született.
 
Eközben a magyar hölgyek Franciaországot (17-3), Csehországot (22-5), Japánt (18-7) után Kanadát (16-7) is magabiztosan legyőzve zártak csoportjuk élén. Mihók Attila és Benczur Márton tanítványai szerdán 15.30-kor Ausztráliával találkoznak a negyeddöntőben. 


 


  
UNIVERSIADE 2019, NÁPOLY 

FÉRFIAK 
A keret 
Kapusok: Kardos 
Gergely, Szakonyi Dániel 
Mezőnyjátékosok: Bencz Rolf, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd 
Stáb: Horváth János, Keszthelyi Tibor, Bors László 

 
NŐK 
A keret 
Kapusok: Kiss 
Alexandra, Lekrinszki Gina Petra 
Mezőnyjátékosok: Brezovszki Gerda, Farkas Tamara, Garda Krisztina, Gémes Anett Alexa, Gerendás Matilda, Hertzka Orsolya, Huszti Dóra, Kövesdi Vivien, Kuna Szonja, Máté Zsuzsanna, Mucsy Anna Mandula 
Stáb: Mihók Attila, Benczur Márton, Almási-Szabó Marcella 

 Férfiválogatott edzés, 2020. május - 5. hét - Fotók: Stuber Sándor/vlv.hu
HUN-NED 12-7 női Világliga, Szentes - 2020.02.25. (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok