cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Vasárnap kezdődik a BENU-kupa!

2019. június 28. 17:30

Négy csapat részvételével, immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a BENU-Kupa, melynek június 30. és július 2. között hazánk legeredményesebb csapatsportágának szentélye, a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda ad otthont.

A háromnapos, rangos nemzetközi megméretésen a házigazda magyar férfiválogatott mellett Franciaország, Hollandia és Görögország méri össze tudását, a júliusi, kvangdzsui világbajnokságra való felkészülés jegyében. Az olimpiai kvalifikációs világverseny előtt ezen a tornán láthatjuk utoljára vízben a válogatottat - a vasárnaptól keddig tartó eseményre jegyek az eventim.hu weboldalon kaphatók.
 
„A BENU-kupa a magyar válogatott nyári világeseményekre való felkészülésének egyik legfontosabb állomása, a BENU Magyarország Zrt. pedig hosszú évek óta a Magyar Vízilabda Szövetség kiemelkedő támogatója. Öröm számunkra, hogy 2015 óta a két fél együttműködése akár felnőtt-, akár utánpótlás területen töretlen. A legfontosabb célunk, hogy a férfiak és a hölgyek is kvalifikálják magukat a 2020-as, tokiói ötkarikás játékokra az előttünk álló világesemények egyikén. Köszönöm a BENU Magyarország Zrt.-nek, hogy ebben a munkában mellettünk áll, és támogat bennünket a céljaink elérésében. Az idei BENU-kupán a magyar válogatott mellett az elmúlt években nagyon komoly fejlődésen áteső Görögország, valamint Franciaország és Hollandia nemzeti együttese csap össze" - fogalmazott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, az háromnapos torna sajtótájékoztatóján.
 
„Évekkel ezelőtt a vízilabda mellett tettük le a voksunkat, mert úgy gondoltuk, hogy a céljaink és az értékeink között párhuzamot lehet vonni. Nekünk az a legfontosabb, hogy a hozzánk betérők elégedetten távozzanak, a legjobb szolgáltatást nyújtsuk számukra, míg nekik legalább olyan fontos, hogy a szurkolóikat és hazánkat minél több sikerrel örvendeztessék meg. Immáron a negyedik BENU-kupát rendezzük meg a Magyar Vízilabda Szövetséggel karöltve - bízom benne, hogy idén is olyan állomása lesz a csapatnak, amely a dél-koreai világbajnokságra való felkészülést segíti, és sikeresen szerepelnek az olimpiai kvalifikációs világversenyen. A felnőtt sportolók és az utánpótlás kiválóságok anyagi támogatásán túl ezúttal egy új, hazánkban még nem forgalmazott, de Európában piacvezető innovatív termékcsaláddal szeretnénk támogatást nyújtani. A kizárólag a BENU Gyógyszertárakban kapható Orthomol termékek sportolók számára lettek kifejlesztve, melynek fogyasztását a napokban engedélyezte a Magyar Antidopping Csoport - mondta Dr. Zlinszky János, a BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja, majd sok sikert kívánt a férfiválogatottnak.
MVLSZ_Ferfi_valogatott_edzes_20190628_MaD_004.jpg  
„Hamarosan kezdetét veszi a nyár legfontosabb eseménye, a kvangdzsui világbajnokság. A Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének támogatásával 27 játékos kapott meghívót a válogatottba - 15-en elutaztak a belgrádi Férfi Világliga Szuperdöntőjére, 12-en pedig itthon folytatták a felkészülést. Reális célként a négy közé jutást tűztük ki, és annak ellenére, hogy ez nem sikerült, kiváló főpróba volt, és az lesz a vasárnap kezdődő BENU-kupa is. A belgrádi csapatból öten csatlakoztak itthon maradó társaikhoz, és folytatjuk a felkészülést a júliusi világbajnokság jegyében. Van már egy elképzelésem a keretről, de az utolsó benyomások legalább olyan fontosak, hiszen a cél, hogy a legütőképesebb csapattal utazzunk Dél-Koreába. Bár a formaidőzítésünk nem a mostani felkészülési tornára van kihegyezve, mégis valamennyi játékosomon látom, hogy sikerre éhesek, ez a torna pedig tökéletesen segíti azt, hogy formába lendüljünk és csapattá formálódjunk" - vélekedett Märcz Tamás, szövetségi kapitány, majd elmondta, a férfiválogatott mérkőzései mellett hasonlóan üde színfoltnak ígérkeznek majd a junior-válogatott meccsei, melyen a jövő reménységeit láthatják játszani az érdeklődők.
 
„Évről-évre az a célja a BENU-kupának, hogy a ránk váró világverseny előtt egy rangos, hazai nemzetközi tornán mérethessük meg magunkat. Sorrendben egy közepesen erős, majd egy gyengébb, végezetül pedig egy erősebb együttessel csapunk össze, ami a legjobb felosztás a felkészülésünk szempontjából. Ezért is szeretjük ezt a háromnapos küzdelemsorozatot, mert adhat egy utolsó lökést, vagy egy pofont a világesemény előtt, amit így nem ott kell elszenvednünk" - mondta Varga Dénes, csapatkapitány. 
MVLSZ_Ferfi_valogatott_edzes_20190628_MaD_003.jpg  
A válogatott vb-kerete
Kapusok: Nagy 
Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
BENU-kupa, nemzetközi férfitorna - jegyek itt!
A program
2019. június 30., vasárnap
Görögország-Hollandia, 16:30
Magyarország-Franciaország, 19:30
2019. július 1., hétfő
Görögország- Franciaország, 16:30
Magyarország-Hollandia, 19:30 
2019. július 2., kedd 
Hollandia- Franciaország, 16:30 
Magyarország-Görögország, 19:30
 
Mi az Orthomol® Sport?
Az Orthomol® Sport egy étrend-kiegészítő, amely sportoláskor is ideális az átfogó mikrotápanyagoknak köszönhetően. A magnézium és a kalcium hozzájárul a normál izomműködéshez. A tiamin, a riboflavin, a B12- és a B6-vitamin, a kalcium és a magnézium részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban; a réz hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. A glükózt a szervezet glikogén formájában, energiahordozóként raktározhatja. A B6-vitamin részt vesz a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében. A cink részt vesz a normál szénhidrát anyagcserében. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően (a kedvező hatást 200 mg C-vitamin napi bevitelével érhető el az ajánlott napi C-vitamin bevitelen túl). A vér festékanyagához, a hemoglobinhoz kötött oxigént a vörösvérsejtek szállítják. A B6- és a B12-vitamin hozzájárul a normál vörösvérsejt képződéshez. A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin képződéshez, és a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállításban. A folát hozzájárul a normál vérképződéshez. A C- és az E-vitamin, valamint a cink, a szelén és a réz hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A kalcium szükséges a normál csontozat fenntartásához. A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához. A magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához. L-karnitinnel, koenzim Q10-zel és omega-3 zsírsavakkal.

A BENU-csoport
A BENU-csoport a német PHOENIX-csoport tagja, amely Európa egyik vezető gyógyszerkereskedelmi vállalata. A magyarországi kiskereskedelmi üzletágat a BENU Magyarország Zrt. üzemelteti, amely 20 éve van jelen a hazai gyógyszertári piacon. A BENU márka, a cégcsoport nemzetközi kiskereskedelmi márkája, 2012-ben került bevezetésre Magyarországon és további hat országban. Jelenleg 10 országban elérhető. Magyarországon 2019-ben már több mint 320 helyen találkozhatunk BENU Gyógyszertárakkal, ahol a gyógyszerek mellett egészségvédő termékek, vitaminok, táplálékkiegészítők, diagnosztikai eszközök, dermokozmetikai készítmények, babaápolási termékek, illetve állatgyógyászati termékek széles választéka érhető el. A BENU két legfőbb értéke az ember és az egészség, ezt mindennapi tevékenysége mellett sok más területen is képviseli: a társadalmi felelősségvállalás keretében 2018-ban a BENU Magyarország Zrt. a Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramjának arany fokozatú támogatója. A cégcsoport 2015 óta támogatja a Magyar Vízilabda Szövetséget, mely során a felnőttek versenysportja mellett, az utánpótlás felkészülését is segíti.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott